10 ember, aki idegesít az utcán

ápr. 14., 2018

10 ember, aki idegesít az utcán

Ne olyanokra gondoljatok, akik konkrétan megtámadnak vagy más módon ártanak - inkább amolyan kisebb bosszúságot okozókról, akik azért mégis elő tudják azt idézni, hogy pár percig bosszankodjunk, puffogjunk, mielőtt továbbhaladnánk. Nézzük, ki ők!

1: Aki hirtelen megáll

Mész-mész, ő meg előtted megy, aztán egyszer csak megáll, te meg a lendülettől vezérelve majdnem beletolatsz. Végül inkább puffogva kikerülöd.

2: A teljes utat elfoglaló

Általában nagyobbacska nénik, néha ketten, néha bottal - jó lassan mennek és lehetőleg teljes szélességében elfoglalják az utat. Lehetetlen haladni - megpróbálod kikerülni őket, hátha sikerül, de általában csak közelharcok árán.

3: A nyalakodók

Általában fiatalokra jellemző, hogy azt gondolják, az egész világ a hálószobájuk. Zavarba ejtően tudják egymást nyalni-falni, figyelmen kívül hagyva, hogy sok embernek ez egyszerűen nincs rendben. Az ilyesmit jobban szeretjük intim környezetben végezni.

4: A füstbomba

Előtted megy az utcán, közben rágyújt és az első slukkot rögtön te kapod, mert a teljes kifújt füstmennyiség az arcodba érkezik. Védekezni nem nagyon lehet ellene, esetleg valahogy érdemes próbálkozni leelőzni.

5: A büdöske

Hanyagolja a testi higiéniát, vagy nem használ dezodort, esetleg éppen a ruhája büdös, mert nem mossa ki rendesen - a szagélmény elszenvedője persze nem ő, hanem mindenki más. Ennek minősített esete, amikor elvileg rendben lenne az illető, de valami elképesztően penetráns, orrfacsaró parfümöt használ.

6: A sötét tekintetű

Általában nem árt senkinek, csak látod rajta, hogy valami nagyon nincs rendben vele. Sötét, zavarodott tekintete, furcsa mozdulatai, feszültsége arról árulkodik, hogy komoly pszichés problémája van, amit vagy kezeltet, vagy nem. Kicsit sajnálod, de elkerülni mégiscsak biztonságosabbnak érzed.

7: A tehetetlen szülő

A gyerek össze-vissza rohangál, esetleg még hadonászik is valamivel, ordít, tombol, anyukán meg látod, hogy fogalma sincs, mit kezdhetne a gyermekkel. Sajnálod a gyereket, mert látod, hogy ezek az energiák nem jók, sajnálod az anyát is, mert tudod, hogy kellemetlen neki a helyzetet, de a legjobban magadat sajnálod, hogy el kell szenvedned, de nem léphetsz közbe.

8: A hangosan telefonáló

Igazán nem akartál részese lenni a magánéletének, de elkerülhetetlen, hiszen tanúja vagy, ahogyan a legmélyebb, legintimebb titkait is hangosan kifecsegi nyilvános helyen. Zavarba ejtő és bosszantó is.

9: A taposógép

A lábadra lép, neked megy, elgázol. Sokszor még bocsánatot sem kér. Figyelmetlen vagy bunkó - végül is teljesen mindegy. A lényeg, hogy senki sem szereti, ha a lábára lépnek, pláne, ha egy jobb cipő van rajta, amire igyekezne vigyázni. Az ütközéses balesetekről nem is beszélve.

10: A telefonzombi

Egyesíti az 1-es, a 8-as és a 9-es pontokat és még rá is tesz egy lapáttal. Én egyszer konkrétan az érkező villamos elől rántottam vissza egy telefonzombit a kapucnijánál fogva, de még csak észre sem vette, hogy megmentettem az életét.

Ők azok tehát, akiket szívesen elkerülnénk a mindennapi közlekedésünk során, de nem tudunk. Pláne, hogy olykor mi vagyunk azok. :)

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások