10 mobilos trükk és alkalmazás, hogy könnyebb legyen az élet

máj. 29., 2017

10 mobilos trükk és alkalmazás, hogy könnyebb legyen az élet

Ez a kis kütyü már szinte a kezünkhöz van nőve, ezzel kelünk, ezzel fekszünk. De ha már ilyen hűséges társunk, hozzuk ki belőle a legtöbbet! Ehhez adok most pár ötletet.

1. Hangszóró

Nincs hangszóród, de szeretnéd, ha hangosabb lenne a telefonod? Ha beleállítod egy pohárba, vagy kis üvegbe, esetleg tálba, sokkal jobban fog szólni.

2. Gyorstöltés

Töltés közben válts repülő üzemmódba! Így sokkal gyorsabban fog töltődni a telefonod.

3. Játékok, reklám nélkül

A repülő üzemmód a reklámok blokkolására is megoldás lehet. Kivéve, ha online játékkal játszol, mert akkor nemcsak a reklámok, de a teljes játék is blokkolva lesz.

4. Hívások rögzítése

Ha az alkalmazások között az “automatic call recorder” kifejezésre keresel, telepíthetsz olyan programot a telefonodra, ami minden hívást automatikusan rögzít. A legrégebbiek persze törlődnek majd, ahogyan telik a memória, de ha valami fontos, azt el tudod menteni. Ez adott esetben panasz vagy jogvita esetén is segíthet.

5. Cetlik

A kedvenc alkalmazásom a Google Keep. Ezzel a programmal kis post-it cetliket, listákat, jegyzeteket menthetsz el. Komolyan mondom, az egész életem ebben van. Ha új telefont veszel, automatikusan átmásolódik minden jegyzeted, ha Google accounttal lépsz be. Zseniális!

6. Ki törölt a Facebookon?

Ha szeretnéd tudni, telepítsd a “Who unfriended me?” alkalmazást. Onnantól kezdve látod, hogy ki törölt az ismerősei közül, illetve kinek nem aktív a fiókja.

7. Ki hív?

A Truecaller alkalmazással lehetővé válik, hogy olyan számokat is ismerjen a telefonod, ami a telefonkönyvedben nem szerepel. Elég, ha az alkalmazást használók közül már ismeri valaki az idegen számot, a te telefonod is ki fogja írni, hogy ki keres. Az alkalmazással blokkolhatod is az ismert telefonmarketingeseket vagy éppen a rejtett számokat.

8. Szép álmokat, kisbaba!

A “Baby sleep sounds” alkalmazásokkal különböző hangokat, rezgéseket játszhatunk le a kisbabának, például szívdobogást, porszívót, mosógépet, zuhanyt, erdőt, cicadorombolást vagy altatódallamot. Sok gyereket megnyugtat, ha ilyesmit hall. Érdemes kipróbálni. Van benne időzítő is.

9. Hú, ez tök jó dal! De mi is ez?

A Shazam alkalmazás arra jó, hogy ha hallasz egy jó dalt, akkor megmondja neked a címét és az előadóját. Főleg angol dalokkal működik, de nekem már többször felismert magyar számokat is. Csak elindítod és amit hall, azt elemzi és már mondja is a tutit. Belinkeli a videót is, ha van. Csudajó dolog!

10. Tamagocsi :)

A Pou játékot letöltve ezerszeres tamagocsi-élményben lehet részed, ugyanis nevelgethetsz egy földönkívüli lényecskét. Sok kis játék van a játékon belül, amiért pontokat kapsz, amit levásárolhatsz mindenféle menő cuccra, hogy a Pou-d egyedi legyen. Kapcsolódhatsz más Pou-khoz és játszhatsz velük online. Persze költhetsz földi forintokat is a Pou turbózására, de nem kötelező.

Reméljük, hogy kipróbáljátok valamelyik mobilos trükköt vagy alkalmazást. Én ezeket nap mint nap alkalmazom, használom. Sokkal könnyebb az élet, ha igazán kihasználjuk a mobiltelefonunk tudását!

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások