10 módszer, hogyan töltsd fel teljesen lemerült lelki akkumulátorodat!

szept. 24., 2016

10 módszer, hogyan töltsd fel teljesen lemerült lelki akkumulátorodat!

Megesik, hogy hetekig rohanok, keveset pihenek, nem jut elég idő magamra. Ilyenkor kellenek olyan trükkök, amikkel feltölthetem a fáradt, meggyötört lelkemet. Nézzünk pár példát arra, hogyan teszem ezt!

1. Fürdőbe megyek

Melegvizes medencés, hangulatos, kellemes fürdőbe látogatok el, ahol eltöltök pár órát. A vízben úszva, lebegve tisztulnak a gondolataim, fáradt testem új erőre kap.

2. Megdédelgetem az unokaöcsémet

Kilenc hónapos kis unokaöcsém van, aki rendkívül cuki, puha és sokat mosolyog, ezért mindig jó lesz tőle a kedvem. Ha esetleg nincs a közelben rokon gyerek, akkor keresek más olyan gyereket, akit meg lehet ölelgetni. Szuperül feltölt!

3. Állatot simogatok

Akár egy állatmenhelyre is el lehet menni, a gazdátlan kisállatokat megsimogatni, megszeretgetni, de a parkokban is mindig találni barátságos jószágot.

4. Sminkelek

Készítek valami igazán szép, különleges sminket. Ha szépnek érzem magam, az mindig feltölt.

5. Olvasok

Ez az, ami gyerekkorom óta mindig jó hatással van rám. Nem csak egy új könyv tud elvarázsolni, de egy olyan is, amit már régen olvastam és újra előveszem.

6. Új ruhát vásárolok

Akár turkálóban, akár boltban, de néhány új ruhadarab mindenképpen megadja azt a pluszt, amire szükségem van!

Az olvasás szellemi-lelki töltődés

7. Fodrászhoz megyek

Nagyon nehezen, de megtaláltam a tökéletes fodrászt! Igaz, hogy viszonylag messze dolgozik, de ha találunk egy jó fodrászt, érte érdemes elmenni akár messzire is!

8. Kitakarítok

Ha rend van körülöttem, rend lesz a lelkemben is. Nagyon szeretek takarítani, szeretem a rendet, a tisztaságot. Semmi sem tölt fel jobban, mint az, ha rendet teszek.

9. Rendelek valami apróságot az eBayről

Ajándékot küldök a jövőbeli énemnek. Ez valami csodálatosan jó dolog. Nem kell drága termék, egy párszáz forintos telefontok vagy ékszer bőven elegendő.

10. Moziba megyek

Akár egyedül is. Nagyon szeretek filmet nézni, és egy jó film mindig kikapcsol. Az még jobb, ha a testvéremmel megyek, vagy esetleg egy barátnőmmel. Mivel imádom a popcornt, azt sosem hagyom ki!

Fontos, hogy önmagunk feltöltését ne hanyagoljuk el. Mert ha mindig csak merül az akku, annak rossz vége lesz. Kimerültség, betegségek. Előzzük meg, ha lehet!

Jó töltődést kívánok!

 

 

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások