15 érdekesség a ma 58 éve született Michael Jacksonról

aug. 29., 2016

15 érdekesség a ma 58 éve született Michael Jacksonról

Sokak imádott ikonja, Michael Jackson ma lenne 58 éves. 1958. augusztus 29-én született Garyben, Indiana államban. Nagyszerű tehetség volt, nem vitás, de én nem csodáltam. Kétes ügyei, be nem bizonyított pedofíliája az én lelkemből nem tűntek el nyomtalanul. Ki tudja, mi is az igazság, de azt vallom, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. Természetesen nem szeretnék senkinek a lelkivilágába gázolni a kétkedésemmel, ráadásul az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője. Attól tartok, Michael Jacksonról már soha nem derül ki az igazság, sőt, újabb és újabb mítoszok látnak róla napvilágot pro és kontra. A tehetségét azonban nem vitathatja senki, én is fejet hajtok eredetisége előtt. A tiszteletére létrejött egyik emlékoldal érdekességeiből válogattam egy csokorral.

1. Michael Jackson teljes neve Michael Joseph Jackson.

2. Michael Jackson jó barátai voltak többek között Elizabeth Taylor, Brooke Shields és Macaulay Culkin, aki két gyermekének a keresztapja is.

3. Michael Jackson összesen 26 American Music Awards-díjat kapott pályafutása alatt. Ez több, mint amennyit eddig bármelyik előadóművésznek ítéltek.  

4. Michael Jackson is kapott csillagot a híres Hollywood Walk of Fame-en 1980-ban a The Jacksons, és 1984-ben a saját nevében is.

5. Jacksont 1984. május 14-én Ronald Reagan, az akkori amerikai elnök kitüntette a Fehér Házban, jótékonyságáért és a fiataloknak nyújtott példamutatásért.

6. Michael Jackson kedvenc filmjei közé tartozott a Csillagok háborúja és az E.T., a sorozatok közül pedig nagyon kedvelte A Simpson családot.

7. A művész nagyon szerette a fánkot és a pattogatott kukoricát.

8. A pop királyával 1993. január 31-én interjút készített Oprah Winfrey a sztár neverlandi farmján. A beszélgetést több mint százmillióan nézték.

9. Michael Jackson 1999-ben a müncheni koncertje előtti próbán égési sérüléseket szenvedett, így kórházba is kellett szállítani. 

10. Michael Jackson 1994 májusában feleségül vette Lisa-Marie Presley-t, Elvis Presley lányát. Két évig éltek együtt, azonban sokak szerint kapcsolatuk a Michael körüli botrányok eltussolására kitalált reklámakció volt.

11. A Michael Jackson halálának bejelentését követő 24 órában annyi lemeze kelt el, mint az azt megelőző 11 évben összesen.

12. A sztár 50. születésnapjára, 2009. augusztus 29-én több országban, így hazánkban kiadtak egy különleges válogatáslemezt, „King of Pop” címmel.

13. Michael Jackson színészként feltűnt a Men in Black című akciófilm második részében, melyben „M” ügynököt alakította.

14. Jackson a „Billie Jean” című dalát azokról a megszállott rajongókról írta, akik követték, sőt zaklatták a zenészeket.

15. Michael Jackson 1993-ban volt a Super Bowl félidejének fellépője. Tűzijáték közepette bukkant fel a színpadon, fekete-arany ruhában. Négy dalt énekelt el a sporteseményen. Ez volt az egyik legnagyobb nézettségű show a Super Bowl történetében.

(Forrás: michaeljackson.fan-site.hu)

Szabó JuditSzabó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások