5 dolog, amiről azt hisszük, hogy szép, pedig nem! És 5 dolog, amiről nem tudjuk, mennyire szép, pedig nagyon! (Felidéző)

jan. 21., 2017

5 dolog, amiről azt hisszük, hogy szép, pedig nem! És 5 dolog, amiről nem tudjuk, mennyire szép, pedig nagyon! (Felidéző)

A teljesség igénye nélkül, sorra vettünk néhány dolgot, melyek inkább cikinek számítanak, semmint menőnek. Ugyanakkor akad jócskán olyan is, ami egyszerűen, természetesen szép.

Nem menő: 

1. Hosszú, sűrű műszempilla

Az a fajta, amivel simán felsöpröd az udvart. Nem szép, nem nőies, inkább nevetséges az a két partvis a szemek fölött. A kevesebb több: inkább legyen elegáns, a szemedet ne uralja, csak hangsúlyozza ki. Egyszer én is bekerültem a műszempilla vonzásába. Hatalmas, hosszú pillákat csináltattam, ha már a sajátom olyan kis csökevényes, hát gondoltam, legyen egyszer hatalmas nagy. Folyton beleakadt a szemüvegembe és egy hét alatt letört. A saját szempillám pedig megritkult, kihullott. Sok-sok ricinusolaj kellett, hogy összeszedje magát. Azóta sokkal nagyobb becsben tartom a saját pilláimat és a kedvenc szempillaspirálomat.

2. Szivárványos, színes haj

Ez az, ami nagyjából egy hétig lehet szép. Utána - ha nincs időd, kedved vagy sok pénzed, hogy rendben tartsd - lenő, kifakul, rendezetlen lesz. Mintha a kutya rágta volna meg. Számolj ezzel, mielőtt úgy döntesz, hogy extrém színűre festeted a hajad. Illetve azt is tudni kell, hogy az extrém színek a hajban az extrém lányoknak állnak igazán jól. Ahhoz úgy kell sminkelni, öltözni, hogy a hatás ütős legyen. Ha nincsenek megfelelő forrásaid (idő, pénz, energia) a karbantartáshoz, akkor inkább válassz könnyebben kezelhető színt.

3. Leggings

A leggings nem nadrág. Hordd hosszú pulcsival, szoknyával vagy tunikával, de mindig figyelj, hogy a popó takarásban legyen. Nem ízléses, ha mindenki látja a teljes formát. Azt tartsd meg annak, aki értékeli. Nem kirakat vagy, hanem exkluzív termék.

4. Extra hosszú műkörmök

Még csak nem is szép

Hidd el, a legtöbb emberben felmerül a kérdés, hogy ezzel hogyan élsz, pardon, hogyan mész WC-re. Nyilván léhának fognak gondolni, merthogy ezzel dolgozni egy átlagember nem tud, az teljesen biztos. Lehet, hogy te simán megcsinálsz mindent ilyen karmokkal, de az igazság az, hogy a legtöbb ember számára ijesztő. Te pedig nem akarsz az lenni, ugye?

5. Affektálás

Egyszer egy pékségben a lány előttem kért egy “vegebiccet”. Vagyis egy vega pizzát…  Szebben hangzanak a szavak, ha az Á-t kerekítjük, az E-t pedig nyújtjuk. Ha nem nyitja ki valaki a száját rendesen, abból ilyen szószörnyek születnek. Az pedig nem szexi, nem csodás, csak érthetetlen. Nyafogás helyett törekedjünk a szép, érthető beszédre. Sokkal szebb!

Menő:

1. Ember, könyvvel a kezében

Lassan rácsodálkozunk, ha valaki nem a telefonját nyomkodja. A könyv intellektust kölcsönöz, már-már közvetít egy kis retro életérzést is, de a lényeg, hogy egy könyvet olvasó emberből árad a nyugalom és a fantázia.

2. Természetes vörös haj, szeplőkkel

A természetes mindig szép

Az ilyen külsővel megáldott emberek a leggátlásosabbak, pedig különleges szépségük nem másolható. Egyetlen fodrász sem tud olyan szép vöröset festeni, mint a természetes vörös haj, nem is beszélve a szeplőkről. Gyönyörű!

3. Őszinte mosoly

Milyen ritka manapság! Pedig egy kedves, őszinte mosoly mindig jókedvet varázsol, nemcsak annak, aki adja, hanem annak is, aki kapja. Egyszer kipróbáltam a jóganevetést. Először csak erőltettük, majd egy-két percen belül őszinte jókedvvel nevetett az egész csoport. Bizony, kell a mosoly a mindennapokban.

4. Tartás

Ha megtanulod, hogy saját magadat becsüld a legtöbbre a világon, többé senki sem teheti meg, hogy lenéz, megaláz és szó szerint felmossa veled a padlót. Ha valamit, hát ezt mindenkinek meg kellene tanulnia. Az egészséges önbecsülés képes a világodat új alapokra helyezni és egy sokkal jobb életet építeni. Aki pedig magát tiszteli, az embertársait is tisztelni tudja. És máris sokkal jobb hely lesz a világ.

5. Hidratált bőr

Amihez külső és belső hidratálás is szükséges. Bár azzal magam is hadilábon állok, hogy elegendő vizet igyak, de igyekszem. Lassan 38 éves vagyok, de rendszerint 30-nak néznek. Ennek pedig az a fő oka, hogy én komolyan vettem azt, hogy krémezni kell a bőrömet és 18 éves korom óta egyszer sem lazsáltam el a hidratáló krém használatát. Soha nem késő elkezdeni, pár hét után a bőr új életre kel!

És persze két dolgot ne feledjünk: akinek nem inge, ne vegye magára, illetve, hogy a lista tetszőlegesen bővíthető. No meg talán, hogy kivételek mindig vannak - de ők is csak erősítik a szabályt.

(Az írás 2016. október 29-én jelent meg.)

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások