A bátor és méltóságteljes Oroszlánok

júl. 24., 2017

A bátor és méltóságteljes Oroszlánok

A Nap szombaton belépett az Oroszlán jegyébe, ezért a soron következő jellemzés róluk szól.

Uralkodó bolygójuk a Nap, ami a személyiségünket jelöli, ezért a csillagjegy szülötteinek is igen fontos lesz saját maguk megtalálása, menedzselése. Ehhez szerencsére kaptak a Sorstól sok-sok önbizalmat, hitet és kiváló vezetői képességeket.

Szeretik megmutatni magukat közönségüknek, szívesen szónokolnak egy jó ügy érdekében. Az 5-ös horoszkóp ház által felölelt témakörök - életöröm, gyermekek, vállalkozás - állnak legközelebb hozzájuk. Igazán tudják élvezni az életet, a szórakozásnak mindig megtalálják azt a formáját, ahol feltölthetik érzelem- és egotankjukat.

Vezetői ösztönük előbb-utóbb magas pozícióba repíti őket, és amennyiben a bölcs és kockáztató döntéseik mellé nem társul gőg és önzés, meg is tudják tartani azt. Az emberek szívesen hallgatnak rájuk, állnak be mögéjük a sorba, hiszen olyan elementáris erővel és meggyőződéssel képviselik elképzeléseiket, amit csakis siker koronázhat. A család kiemelt szerepet kap náluk, igaz, másként, mint a Rákoknál, mert ők biztonságot, irányt és célokat adnak utódaiknak. Kitűnő példakép válhat belőlük gyermekeik számára, ésszel és szívvel az életre tanítanak. Külsejükben is láthatóvá válik erejük és buja érzékeik. Hajkoronájuk dús, öltözködésük ízléses, nem riadnak vissza a feltűnéstől sem. Imádják a luxust, hölgyek a szépségiparban és divatban, urak inkább autókban, kiegészítőkben.

Tudják, hogy értékesek, ezért nem szeretnék rontani az összképet bóvli megjelenéssel és használati tárgyakkal. Remek színészi képességükkel pompásan tudják irányítani környezetük hangulatait a mély depressziótól a mámorító örömig. Unatkozni nemigen lehet mellettük, habár szeretik a kényelmet és lustálkodást, szórakozásukra mindig szakítanak elég időt és pénzt is. Nem anyagiasak, a megszerzett javaikból szívesen adományoznak, segítenek másoknak. Tüzes jegyként, mindig magas fokozaton égnek, igénylik a folyamatos visszajelzéseket környezetüktől.

Motiválóak a tanulásban, sportban, munkában is. Egyetlen érzékeny pontjuk az önérzetük, így igyekezzünk, hogy ne bántsuk meg Oroszlánunkat, mert utána hetekig képesek nyalogatni sebeiket.

Egészségügyi szempontból a Nap miatt, érzékeny szervük a szívük, gerincük és keringési rendszerük lesz. Igyekezzenek a problémákat ne annyira a szívükre venni, és a kemény munka után megfelelő mennyiségű és minőségű pihenést beiktatni.

Szerelmi életükre is jellemző a kezdeti nagy szenvedéllyel lángolás, majd lassan kialszik a parázs. Fontos számukra, hogy folyamatosan legyen meg az összhang, az ellaposodott kapcsolatban képtelenek létezni. Érzelmi életük is a nyilvánosság előtt zajlik az esetek többségében, lényeges, hogy olyan partnert válasszanak, akivel bátran és büszkén tudnak megjelenni bárhol. Ehhez az kell, hogy mind külsőben, mind szellemi értékekben párjuk megugorja a magas lécet. Amennyiben létrejött a frigy a tökéletessel, aki kellőképpen felnéz rájuk, az oltalmuk alá bújik, onnantól doromboló kiscicákká, egy életen át hű társsá tudnak válni.

Nézzük meg, képletünkben mely életterületünk esik az Oroszlán jegyébe, illetve milyen bolygók tanyáztak ott éppen születésünk idején. Ott bizonyosan tapasztaljuk ezt az átütő erőt, önbizalmat és életörömöt, amit a jegy energiái képviselnek.

Jelenleg az égbolton a Nap mellett, a Merkúr, a Mars és ma még a Hold is az Oroszlán jegyében állnak, igazán melengető, pezsdítő, szenvedélyes beszélgetésekben, élményekben lehet részünk. A forróság nagyon jót tesz a lelkünknek és a testünknek is olykor, a megfelelő elővigyázatossággal. Ha mostanában töltjük nyaralásunk, vigyázzunk bőrünkre és ne feledkezzünk meg testünk hidratálásáról sem.

Nagyon boldog szülinapot kívánok a jegy szülötteinek! Majdnem el is felejtettem megjegyezni, hogy kiváló barátok; igaziak, hűségesek és őszinték, akiből mindenkinek szüksége lenne legalább egyre az életében. 

(Fotó: iStock)

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások