A boldogság relatív - Vénuszunk megmutatja, mi okoz örömet!

máj. 1., 2017

A boldogság relatív - Vénuszunk megmutatja, mi okoz örömet!

Minden ember erre vágyik, sokszor ész nélkül hajhásszuk, hogy végre megtaláljuk; ez a boldogság. De mikor is érezzük ezt a testünkben, lelkünkben szétáradó mámoros érzést?

Személyiségünk, alapbeállítottságunk és családi mintáink is meghatározzák, hogy minek tudunk szívünkből örülni. Viszont általánosan elmondható, hogy olyankor elégedettséget tapasztalunk, úgy érezzük, a megfelelő helyen vagyunk, a tökéletes társsal vagy baráttal, megbecsülik kitartó munkánkat, büszkén nézünk tükörbe, visszaigazolást kapunk egy régi tervünkről, szerethetünk valakit, aki viszontszeret bennünket.

A felsorolásunknak minden pontja rajtunk múlik, tehát tulajdonképpen a boldogságunk elérése is. Természetesen akkor igazi az élmény, amikor meg tudjuk osztani ezt egy számunkra fontos személlyel. Azonban fontos tudnunk, hogy átmeneti, tehát nem járhatunk életünk minden napján a fellegekben. Mégpedig azért, mert akkor elvesztenénk a motivációnkat. A fájdalomra, olykor a sikertelenségre, megaláztatásokra szükségünk van ahhoz, hogy értékelni tudjuk, amikor elérünk valamit. Sokszor pedig nem könnyű, mert ha nagyon nagyratörő terveink vannak, és nem érkeznek a megerősítések, kisebb sikerélmények, feladjuk. Ha pedig rögtön minden sikerül elsőre, akkor ezt természetesnek vesszük és a véletlen kudarcokat nem tudjuk feldolgozni, vagy gőgössé válunk.

Ehhez is, mint mindenhez az életünkben, a leglényegesebb, hogy ismerjük önmagunkat. Az asztrológiában vágyainkat, a boldogsághoz vezető utunkat a Vénuszunk jelzi. Habár a Holdunk helyzete itt sem elhanyagolható, mert lelki szükségleteink is igénylik a törődést.

A Vénusz jegybeli helyzetéből ki tudjuk deríteni, hogy mi lehet a szeretetnyelvünk, azok a céljaink, vágyaink, melyek igazi boldogságot adnak. Tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) jegynél igényeljük, hogy elismerjenek minket, dicsérjenek és felnézzenek ránk. Levegős jegynél (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) a szavak erejében bízunk, a kapcsolattartás válik szükségletünkké. Az tesz igazán elégedetté minket, amikor kapcsolódhatunk mások ideáihoz, céljaihoz.

Vizes jegynél (Rák, Skorpió, Halak) az együttérzés, a megélt és felszabadított érzelmeink fogják meghatározni örömünk forrását. Föld jegynél (Bika, Szűz, Bak) pedig az elért eredményeink és a megszerzett pozíciónk, javaink fognak elégedettséggel eltölteni.

Születéskori Vénusz állásunk horoszkópházbéli helyzete azt fogja jelölni, hogy milyen életterületünkön érhetjük el a vágyott célt, az őt érő fényszögek pedig, hogy honnan számíthatunk ehhez segítségre vagy éppen hátráltatásra.

Ahhoz, hogy harmóniában éljünk a minket körülölelő világgal és magunkkal, tudnunk kell értékelni a már megvalósított terveinket, megszerzett javainkat, átélt érzelmeinket. Van abban valami jó, ha többre, szebbre, másra vágyunk, hiszen akkor nem veszett el a jövőbe vetett hitünk. Viszont próbáljuk meg a boldogságunkat függetlenné tenni az elérhetetlen, távoli törekvéseinktől. Vegyük észre a pillanatok varázsát, a szerencsét a mindennapjainkban, az isteni gondviselést, a felénk áradó szeretetet és figyelmet.

Ehhez az íráshoz az ihletet az Utazók című film adta, melyben nagyon finoman és mégis egyértelműen kapunk megerősítéseket, utalásokat arra vonatkozóan, hogy tartalmasan, érzelmekkel gazdagítva érdemes leélni életünket, szívünk számára otthonossá varázsolni környezetünket, a körülményeinktől akár függetlenül is.

 

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások