A gondoskodó, csupaszív Rákok

jún. 26., 2017

A gondoskodó, csupaszív Rákok

A Nap már belépett az évkörön a Rák jegyébe múlt héten, így most e csillagjegy által hozott tulajdonságokat szeretném bemutatni.

Uralkodó bolygójuk a Hold, amiből máris kikövetkeztethetjük, hogy ennek a vizes jegynek a legfontosabbak az érzelmek. A külvilág számukra sokszor túl harsány és felületes, ők a lelki oldaláról közelítik meg a dolgokat. Ahogyan bolygójuk változik a minőségekben, úgy változik az ő hangulatuk is napról napra, óráról órára. A kimondott szavaknak nincs akkora jelentősége az olvasatukban, viszont bárkire rá tudnak hangolódni emocionálisan, így a Rák érintettségű emberek nagyon megértőek. Személyiségük alappillérét a másokról való gondoskodás adja, akkor érzik értelmét létezésüknek, hogyha van kit szeretniük. A bizalom azonban lassan alakul ki náluk, számos próbatétel elé állítják családtagjaikat vagy szerelmüket, mielőtt szorosabbá fűznék a kapcsolatukat. Negatív élmény hatására hamar megsértődnek, és teljesen bezárkóznak, valamint hátrálni kezdenek.

A női szülött életében, akinek erős Rák vonásai vannak, kiemelten fontos terület lesz az anyaság, a férfiaknál pedig az apaság. Fő mozgatórugójuk a család, ahol kiélhetik ápoló, gondoskodó hajlamaikat. Nagyon lényegesek számukra a minták, és a múltban átélt tapasztalások. Kiváló memóriával rendelkeznek, és sosem felejtenek el semmit, a rosszat meg különösen nem. Így, ha egyszer visszaéltünk a bizalmukkal, reménytelen, hogy ezt teljesen feldolgozzák és elfogadják. Érzelmekben tehát náluk egy lehetőségünk van, ha elpuskázzuk, magunkra vessünk.

A szeretetre akkora szüksége van, mint egy falat kenyérre, ezért képes a megalkuvásra és a szeretett emberekért némi változásra. Azonban, ha hosszú távra tervezünk vele, akár családi szinten, akár munkahelyen; nem ajánlatos befolyásolni, és teljesen kifordítani önmagából. Az elfogadásra, megértésre ugyanúgy igénye van, mint ahogyan azt ő adja, teljes szívvel és lélekkel. S, mivel szeretne mindig megfelelni mindenkinek - ami szinte lehetetlen -, érik csalódások és az önbizalma is padlóra kerülhet.

Ha nincs múltja, nincs jelene – vallja a Rák jegy szülötte, kiemelt figyelmet fordít a hagyományok tiszteletére, a régi rendszerek átvezetésére a jelenbe. Emlékekből táplálkozik minden érzelme, nagyon meghatározó milyen gyermekkora volt, milyen szerepeket látott a családi házban. Az otthon melegét semmi nem képes überelni a vágyott dolgok közül, ezért él, hogy ezt megteremthesse. Példás vendéglátó, nála mindenki otthon érzi magát, hisz lakókörnyezetén látszik kiemelt érzéke a lakberendezéshez, szépítéshez és nem utasíthatjuk vissza a gasztronómiai csodákat sem, amivel elkápráztat minket. 

Amennyiben a hivatás házunkat befolyásolja ez a vizes jegy, mindenképp olyat választunk, ahol kidomboríthatjuk érzelmi oldalunkat, ahol ápolhatunk, szerethetünk, védhetünk, nevelhetünk, táplálhatunk. Kiváló tanárok/óvónők, ápolók/orvosok vagy szakácsok/ cukrászok válhatnak belőlük, tehát a jelszavuk a mások segítésre, életük jobbá tétele.

A táplálkozás nagyon meghatározó számukra, szeretnek változatosan sütni, főzni, és étkezésükre is kellő figyelmet fordítanak. Egészségügyi vonatkozásban ugyanis, érzékeny szervük a gyomruk, a mellkasuk és a vízháztartásuk lesz. Hasi panaszok és emésztési problémák vagy allergiás megbetegedések általában akkor jelentkeznek náluk, amikor nem kiegyensúlyozott a lelki életük, hajlamosak lehetnek a depresszióra, a rossz hangulat miatt eluralkodó túlevésre, ezáltal a túlsúlyra. Életükben a stabilitást a biztos család adja, rendezett viszonyok szükségesek az ősökkel és igazi értékeket képviselő kapcsolat a gyermekekkel. Ekkor a Rák virul, nála szórakoztatóbb, kedvesebb és megértőbb lény nem is létezhet.

Végül nézzük meg, melyik területünkön érvényesülnek képletünkben a Rák által képviselt energiák, ott biztosan számíthatunk a fentebb említett tulajdonságainkra, vágyainkra.  

Isten éltesse a Rákokat! Ünnepeljétek meg a születésnapotokat egy kerti partin, vagy lehetőség szerint vízpart közelében, ahol mindig feltölthetitek érzelmi tankjaitokat.

 

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások