A húsvéti nyuszi nyílt levele minden gyereknek és szüleiknek

márc. 25., 2016

A húsvéti nyuszi nyílt levele minden gyereknek és szüleiknek

Drága gyerekek, kedves szülők!

Itt a húsvét, biztos vagyok abban, hogy engem is nagyon vártok. Ígérem, hogy idén is mindenkinek viszek ajándékot, nem maradhat ki egyetlen gyermek sem. A kívánságaitokat gondosan vezetem egy könyvben, tudom, hogy ki mit szeretne, igyekszem teljesíteni kéréseiteket.

Most viszont én szeretnék kérni tőletek. Nem magamért, hanem rokonaimért, nyúl testvéreimért. Ne vigyétek őket haza, ne vegyetek nyuszikat az ünnepekre, csak akkor, ha valóban gondoskodni és szeretni fogjátok őket. Tudjátok, a testvéreim 10-12 évig is élhetnek, ha megfelelően gondozzák őket. Akkor viszont, ha kínozzátok, gyömöszölitek, utcára teszitek őket húsvét után, el fognak pusztulni. Igen, igen, minden testvérem szép, puha szőrű, cuki kis szőrpamacs, de nem játékok! Élőlények, akiknek szükségletei vannak, akik jókorára megnőnek és akinek a ketrecen túl szabadságra, az ugrabugrálásra is szüksége van. Tisztán kell tartani, friss élelemmel és vízzel kell ellátni őket életük minden egyes napján. 

Nagy felelősség ez. Ha úgy érzitek, nem tudtok ekkora feladattal megbirkózni, akkor kérjetek játéknyuszit, amelyik énekel, zenél, puszit dob, bármit csinál, amit csak szeretnétek! Élő állatot utcára tenni, sorsára hagyni, nem megfelelően tartani bűncselekmény. Ezért szeretettel kérlek benneteket, ha mégis a mellett döntötök, hogy megvásároljátok valamelyik rokonomat, gondoskodjatok róla! Ha pedig úgy érzitek, meghaladja képességeiteket, vigyétek el őket egy állatvédő egyesülethez. Ne szégyelljétek magatokat, de vállaljátok fel azt, hogy rosszul döntöttetek. Ne hagyjátok sorsukra őket, adjatok nekik egy esélyt az életre!

Mindenkinek áldott húsvéti ünnepeket és meghitt családi együttlétet kívánok.

A húsvéti nyuszi

Szilvási Kassai-EszterSzilvási Kassai-Eszter

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások