A sokszínű és laza Ikrek

máj. 22., 2017

A sokszínű és laza Ikrek

Mire a cikk megjelenik, már belépett a Nap az Ikrekbe - Isten éltesse a jegy szülötteit! Nézzük meg az ő általános jellemzésüket is, hiszen oly sok értékes tulajdonsággal bírnak!

Uralkodó bolygójuk a Merkúr, ugyanúgy, mint a Szűz jegyűeknek, azonban náluk sokkal inkább érvényesül a zseniális kommunikáció. Nagyon érdeklődőek és intelligensek, folyamatosan igénylik a külvilágból érkező ingereket, híreket, tapasztalásokat, amiket extra gyorsasággal magukévá is tesznek. Egy társaságban ők a legjobb szórakoztatók, mindig tudnak újat, érdekeset és vicceset mondani, hisz tájékozottságuk lehengerlő. Tipikusan extrovertáltak, nem vetik meg a nyüzsgő társasági életet, bulikat, ahol minél többen ámulhatnak csodálatos, mindig vibráló és nyitott személyiségükön.

Szeretnek utazni, ahol igazán új és különleges tapasztalatokat gyűjthetnek. Minden olyan munkakörben kiemelkedő a teljesítményük, ami szolgáltatja a folyamatosan pezsgő, változékony feltételeket, és gazdag szókincsük kibontakoztatására teret ad. A kereskedelem bármely formájában, vendéglátásban, újságírásban, nyilvános beszédet igénylő hivatásokban, sportokban könnyen megtalálhatják számításaikat. A sokféle érdeklődés és a hatalmas információmennyiség tárolása miatt, hajlamosak a szétszórtságra olykor, illetve, a felületességre. Untatja őket ugyanis, ha hosszasan kell valamiről tanulni, diskurálni, mert ez gúzsba köti a folyton izzó és cikázó szellemiségüket.

Közvetlen környezetükkel általában nagyon jól kijönnek, mindenkihez van egy-két kedves szavuk, ezért nagy népszerűségnek örvendenek. Szeretik, ha a hallgatóságuk magukhoz hasonlóan értelmes, intelligens, sokat tapasztalt és akár vitába is bocsátkoznak; lendületesen, de mindig diplomatikusan.

Külső vonásaikat tekintve (Ikrek aszcendens, vagy személyi jelölő az Ikrekben) messziről kiszúrhatók hosszú végtagjaik, általában magas és vékonyabb testalkatuk. Optimista, kezdeményező, barátságos viselkedésük pedig megnyerő, első látásra bizalmat ébreszt másokban. Örök gyermekek, ami látszik is rajtuk, nagyon lassan öregednek és idős korukban is megőrzik lendületüket, szellemi frissességüket.

Amit sokan a jegy tulajdonosaihoz rendelnek, az a hűtlenség. A mindig változó impulzusok, gondolkodásuk gyakran új partner oldalára sodorja őket. Viszont, amennyiben párkapcsolatukban megtalálják azt a mindig megújulni képes, folyton izzó, szellemi és kommunikációs harmóniát, bizony nem vágynak más karjaiba.

Az Ikrek szülőként biztosan nagyon jól kijön csemetéivel, sőt a világ összes gyermekével, hiszen azonnal megtalálja velük a közös hangot és minden csínytevésben, játékban benne van. Nehézséget a felelősségvállalás és a szigor jelenthet számára, lehetetlen küldetésnek érezheti a következetességet.

Amennyiben a gyermekünk az Ikrek jegy szülöttje, számára fontos lesz a változatos, ingergazdag környezet, emellett pedig a rendszeres pihenés és regenerálódás is. Mivel az idegrendszerük a sok, őket ért hatás és feldolgozott tartalom miatt hamarabb elfárad, hajlamosak lehetnek hiperaktivitásra.

Lényegesen megkönnyíthetik az életüket a jegy szülöttei, ha rendszert teremtenek mindennapjaikban: munkájukban, a táplálkozásukban és a sportban is. Hatalmas mozgásigényük van, amit számukra a legkézenfekvőbb a szabad levegőn levezetni, hisz uralkodó bolygójuk miatt is, a tüdejük, karjuk, légzőszerveik és végtagjaik igénylik a legtöbb törődést. 

Asztrológiai segédanyagok segítségével megvizsgálhatjuk saját jegyünkkel kapcsolatban, hogy az Ikrek jegyében kezdődő házunk és a Merkúrunk melyik életterületünket határozza meg. Ott ugyanis biztosan megéljük ezt a mindig új impulzusokra áhítozó, friss és energikus, kifelé forduló, nyitott énünket.

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások