„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik”

febr. 4., 2016

„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik”

„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik” - mondta egykor Anatole France, francia költő.

Nagy igazság. Mindig is nagy állatbarát voltam, a családunkhoz is mindig tartozott egy vagy két kutya, illetve macska, de kimondottam sajátom soha nem volt. Majdnem három évvel ezelőtt örökbefogadtam egy macskát, és minden megváltozott. France idézete teljesen világossá vált. És mára már abban is biztos vagyok, hogy ha lesz gyermekem, azt szeretném, hogy egy négylábú mellett nőjön fel, hiszen ezek a kis szőrös gombócok nagyon sok mindent adnak, sok mindenre megtanítanak, az életünkben új perspektívákat nyitnak.

Valószínűleg ezt az érzést akart visszaadni Jacob Frey és csapata, aki 2014-ben elkészítette a The Present (Az ajándék) című rövidfilmet. A mű annyira jól sikerült, hogy 180 filmfesztiválon bemutatták és 50 díjat besöpört. A film egy érzelmi sűrítmény: ez a négy perc elárulja, hogy egy kisgyermek előtt milyen új dimenziókat tud megnyitni egy kutya a feltétel nélküli szeretetével, lelkesedésével, odaadásával. Főleg, ha az állat ugyanazzal a problémával küzd, mint a gyerek...

 

 

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások