Az élet mindig kiegyenlítődésre játszik

júl. 3., 2017

Az élet mindig kiegyenlítődésre játszik

A jelenlegi bolygóállásokat fürkészve, ami leginkább foglalkoztathat minket a napokban: a családunk kontra feladataink. A Rák és Bak csillagjegy által képviselt energiák kerülnek összetűzésbe, mindannyiunknál más-más életterületünkön.

Ez azt jelenti, hogy valamilyen döntést kell hoznunk, ami szívből jön (Rák), kellőképpen racionális (Bak) és emellett még igazságos is (Mérleg). A nehézséget az adja, hogy a Rákban járó Mars nagyon befolyásolható, érzelemdús és csapongó, a szemben álló Bak Plútó következetes, szigorú és végletes, a Mérlegben lévő Jupiter pedig igazságot akar szolgáltatni, bár igen határozatlan. Szóval cselekedeteinkben legyünk nagyon megfontoltak, ne hagyjuk magunkat megvezetni és mindig a helyes, etikus úton próbáljunk érvényesülni. A lecke fel van adva, főként a Rák és Bak érintettségű embereknek, akik kiemelten találkozhatnak mostanában nehéz helyzetekkel.

Az asztrológiában nincsenek gonosz bolygók és reménytelen küzdelmeket adó fényszögek, minden egyenletnek meg van a megoldóképlete, mégpedig a saját személyes születési képletünkben. Kellő önismerettel tudjuk oldani gátjainkat, félelmeinket, előző életeinkből hozott negatív energiamintázatainkat. Az ekliptikán az egymással szemben álló csillagjegyek, habár ellentétes mentalitással, habitussal bírnak, a kiegyenlítődésre törekszenek. Meg kell tapasztalnunk mindkét oldalt ahhoz, hogy zökkenőmentesen működjünk. Ezért is választunk sokszor nagyon különböző társat magunk mellé, hogy segítsenek megélni és megérteni a másik oldalt is.

Születési (radix) képletünkben vizsgáljuk meg ezeket a szemben álló minőségeket, házakat, ahol látszólag teljesen másképp viselkedünk, és más igényeket támasztunk.

I-es és VII-es ház a személyiségünk és a társunk, külvilág.

2-es és 8-as ház az anyagi javaink és mások pénze, elmúlás.

3-as és 9-es ház közvetlen környezetünk, kommunikációnk és világnézetünk, tanulmányaink.

IV-es és X-es ház a családunk, eredetünk és a hivatásunk.

5-ös és 11-es ház az életörömök, szerelem, gyermek és barátok, álmaink.

6-os és 12-es ház az egészségünk, munkakörülményeink és a magány, titkok, magunkba nézés.

Most pedig a csillagjegyek által sugallt tulajdonságokat vegyük szemügyre, amelyekben egyensúlyt szeretnénk létrehozni:

Kos-Mérleg (ego és kompromisszum - társ): Egyikük a vezető, mindent egyedül megoldó gőgös, másikuk pedig a döntésképtelen kapcsolatfüggő. Megoldás a harmonikus párkapcsolat, ahol független egyéniségek lehetnek, tekintélyük megmarad, és képesek önálló döntéseket hozni. Egyik terület sem működik a másik nélkül, szükségük van a kiegyenlítődésre.

Bika-Skorpió (stabilitás, monotonitás - érzelmi mélység): Amíg a Bika nagyon földhöz ragadt tud lenni, a Skorpió olyan mélyre képes ásni, hogy ő maga is elvész a törmelékben. A középút valahol az anyagi, érzelmi biztonság megteremtésével és a vágyott dolgok kutatásával, kielemzésével jön el. A legnagyobb feladat a birtoklásvágy mérséklete, az erő okos felhasználása.

Ikrek-Nyilas (kommunikáció - tudás): Az Ikrek sok mindenről tud egy picit, a Nyilas pedig kevesebb dologról a mindent is. Felületesség és komoly tapasztalatok párbaja. Igazán kiegészíthetik egymást, ha mögé néznek a hallott információknak, és képesek is megosztani egymással véleményüket. Feladatuk önmaguk pozicionálása a nagy világban.

Rák-Bak (gondoskodás, család - kemény munka, kötelességtudat): A Ráknak elsődleges célja a családja harmóniájának megteremtése, gondoskodás a gyermekekről, elesettekről, míg a Bak a munkában éli ki magát, sokszor elnyomva a boldogságra való törekvéseit. Egyensúly egy olyan munkakör lehet, ahol segíthetünk másoknak, miközben konstruktívan építünk valamit. Fő feladat az értékteremtés a szeretet jegyében.

Oroszlán-Vízöntő (csillogás, külvilág, önmegvalósítás - eredeti ötletek, társulások, szabályok felrúgása): Amíg az Oroszlán szeret megjelenni, és ünnepeltetni saját tökéletességét, addig a Vízöntő csapatot építeni tud igazán, kiváló ötleteivel időtállót alkotni. A két oldal összehangolásával egy olyan vezető születik, aki teljes szívvel képviseli munkatársait, meghallgatja őket és teret enged innovatív felfedezéseiknek, azok pedig élvezik a korlátok adta biztonságot.

Szűz-Halak (értelem, kritika, rendszer- Látomások, vágyak, művészi tehetség): Ez a föld és víz jegy a racionalitás és az erős érzelmi élet megélésével tud kapcsolódni. A Szűz a tényeket, rendet elengedve vágyik egy másik (spirituális) valóságba. A Halak pedig valós háttérrel, jelenbéli tartalommal ruházza fel művészi kreativitását. Összekötő kapocs köztük a mások szolgálata, segítése, ahol igazán találkozhatnak ezek az értékeik.

Ne féljünk tehát a nekünk tükröt tartó személyektől és helyzetektől, bátran nézzünk szembe mindennel, és legyünk nyitottak a tanításra.

 

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások