Célponttá váltunk: akkor beszéljünk róla!

szept. 2., 2016

Célponttá váltunk: akkor beszéljünk róla!

Nos, legyen! Én nem akartam ezzel foglalkozni, előjönni vele. Mert semmi köze azokhoz, amiket én itt, az Igenélet oldalain megfogalmazok: ezek az én saját érzéseim, megfigyeléseim, kitárulkozásaim, tapasztalásaim, megéléseim, gondolkodásmódom, világlátásom, szemléletem. Nem a férjemé, az enyém. Az én életem.

Soha nem írtam a homlokomra, mivel foglalkozik a férjem. Időnként itt, a portálon érintőlegesen említést tettem az érdeklődési köréről, hogyan UDVAROLT, milyen AUTÓVAL járunk, milyen PROGRAMON vettünk részt, de ezeken túlmenően ritkán hoztam szóba.

Amikor belépek egy számomra új közösségbe, társaságba, nem az a fő témám a diskurzusok alkalmával, a férjem mivel foglalkozik. Azonban, ha szóba kerül, a téma megkívánja, akkor nem csinálok titkot belőle, és szívesen beszélgetek az ezzel kapcsolatos tapasztalataimról, meglátásaimról.

És most szóba került. Ugyanis egyes médiumok a napokban felfújták családi, baráti kötődéseinket, s felhasználtak minket, az Igenélet szerkesztőit hazug, manipulatív célú működésükhöz.

Akkor beszéljünk róla!

Nem politizálok. Csak most, egy kicsit, mert jó okom van rá. Ugyanis célpont lettünk, mi, az Igenélet szerkesztői. Valójában nem is mi, hanem egy politikai párt. Minket pedig eszközként használtak ehhez. Az ostor rajtunk csattant.

A szóban forgó médiumok csúsztatásokból, szövegkörnyezetükből kiragadott félmondatokból, rosszindulatú, lejáratásra alkalmas, alaptalan célozgatásokból, feltételezésekből, valamint konkrét hazugságokból meggyúrták a hírt a lejáratásunkra. És rágták, dagasztották tovább.

Mi adta az ötletet és motivációt a lejárató hírszerkesztéshez?

  • V. Szabó Kriszta (azóta Vona-Szabó Krisztára változtatta az Impresszumban is), a portál főszerkesztője a Jobbik elnökének, Vona Gábornak a felesége;
  •  Szabó Judit, Kriszta testvére, egy ideig Vona Gábor titkárságán dolgozott;
  •  Sinkovics Szilvia, a Barikád egyik újságírója;
  •  Zigó Judit, egykor Kőbánya jobbikos képviselőjelöltje volt;
  •  Laboncz Edina, jobbikos kiadványok grafikusa, művészeti vezetője;
  •  jómagam pedig Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő, az Országgyűlés külügyi bizottsága alelnökének felesége vagyok.

Sok minden vagyok, vagyunk még a fentebb felsoroltakon kívül, ez az életünknek csak egyetlen aspektusa, de a hazugsággyárak munkásait semmi más nem érdekelte. A céljuk ugyanis a lejáratásunk, hiteltelenítésünk és teljes diszkreditálásunk volt, hiszen ezen keresztül gondoltak jól odavágni a Jobbiknak. Az eszköz és ár nem számított. A szóban forgó médiumok úgy állítottak be minket, mintha mi szextippeket adnánk, ajzószerek és kábítószerek használatára biztatnánk az olvasóinkat.

Számon kérik rajtunk, miért nem tüntettük fel a neveink mellett, hogy férjeink jobbikos politikusok, illetve azt, hogy „Jobbikhoz kötődő, Jobbikhoz közeli személyek” vagyunk.

Azok a médiumok, akik annak idején felháborodtak Kövér László és Kovács Ákos hímsovinizmusán: most komolyan számon kérik rajtunk, hogy a nevünk mellet (miért) nem tüntetjük fel a férjeink foglalkozását?! A férjeken miért nem kérik számon, hogy a nevük mellett (miért) nem tüntetik fel, a feleségeik mivel foglalkoznak, hol dolgoznak?

A lejáratásban érdekelt médiumok hírszerkesztői farkast kiáltanak, amiért az Igenélet szerkesztői, „nem tájékoztatták” az olvasóikat arról, ők jobbikos politikusok feleségei és egyéb hasonló állatfajták. Következő mondatukban pedig azzal jönnek: az Igenélet olvasottsága annak köszönhető, hogy Vona Gábor „néha” megosztja a felesége írásait. (Valójában egyetlenegyszer osztotta meg Vona Gábor a felesége írását, mégpedig a közelmúltban, EZT ).

A híszerkesztői „logika” szerint titkoljuk „kilétünket”, ugyanakkor szerintük előnyt kovácsolunk abból, hogy a portált Vona Gábor, a Jobbik elnöke reklámozza a felesége írásának megosztásán keresztül, azaz a népszerűségünk annak köszönhető, hogy jobbikos reklámot kapunk. Akkor most hogy is van ez? Titkoljuk vagy reklámozzuk? Eláruljuk: egyik sem igaz.

A tv2 még egy sértett embert is kerített, akit politológusként feltüntetve egyfajta független szakértőként próbált beállítani (aki valójában a Jobbik volt alelnöke!!!), megszólaltatni az ügyben. (tv2, 27:56-tól) A "független" Nagy Ervin elmondta: „ha a forma meg is felelő(sic!), a tartalom, amivel ezek a jobbikos politikusfeleségek előálltak, nem elfogadható, mivel a politikusfeleségek, akik szerinte közszereplők (no, persze, meg a politikusok gyerekei, unokái, szülei, unokatestvérei, kutyájuk, macskájuk… is ), általában jótékonykodással, de legalábbis olyasmivel ütik el az idejüket, ami a párt értékrendjével megegyezik, az Igenélet tevékenysége azonban nem ilyen. Nem pazarolnék időt arra, hogy minősítsem ezt a „szakértőt”.

Nem az első és legfontosabb részem, hogy a férjem politikus. Nem tüntettem fel a nevem mellett, mint ahogyan azt sem, hogy jogász és külgazdasági szakos közgazdász vagyok, s jelenleg pszichológiát hallgatok, hogy a témáimat kellő megalapozottsággal tudjam közvetíteni az olvasók felé. Egyebekben, sokkal nagyobb mélységekben, viszont kitárulkoztam. Ez sérülékennyé tesz, de vállaltam, vállalom.

Remélem, a kedves olvasók megengednek egy személyes üzenetet a részemről Rovó Attilának, akinek az Index nevű hírportálon megjelent CIKKE debütált elsőként a lejárató, mocskolódó kampányban, s akinek írása szerint mi, az Igenélet szerkesztői elsősorban és fő attribútumként mind Jobbikhoz közeli, Jobbikhoz kötődő személyek vagyunk, amelyről az olvasóinkat tájékoztatnunk kellett volna, amellett, hogy „ajzószereket” ajánlunk nekik.

Tisztelt Rovó Attila Úr! Kérem, ezúton szíveskedjen átadni üdvözletem feleségének, egykori kolléganőmnek, férjem egykori kolléganőjének, avagy az Ön olvasatában, Indexhez közeli személynek!

Némi háttérinformáció a tisztelt olvasók számára: Rovó Attila feleségével mind a férjem, mind jómagam éveket együtt dolgoztunk kollégákként, jó barátságban, egy tanácsadó cég alkalmazottaiként, ugyanabban a szobában. Rovó Attila felesége tanúja volt a férjem és köztem bimbózó kapcsolatnak, részt vett az esküvőnkön. Az esküvő után a férjem munkáltatót váltott, s ezt követően két és fél év múlva lett országgyűlési képviselő.

S ha már ilyen szépen kitárulkoztam a személyi és családi viszonyaimat illetően, álljon itt néhány kép rólunk:

Lánykérés után

 

 

EsküvőA családom 

(A nyitóképen középiskolai szépségkirálynőként. Ez is én vagyok.)  

Cserhalmi ÁgiCserhalmi Ági

Hozzászólások