Dekoráld akár hetente másképp a falad! MAALMI a forradalmi és pofonegyszerű megoldás!

júl. 23., 2016

Dekoráld akár hetente másképp a falad! MAALMI a forradalmi és pofonegyszerű megoldás!

Fülöp Dorka régóta foglalkozik blogolással/vlogolással. Írásait, képeit és videóit követem már néhány éve a videó- és képmegosztó, illetve közösségi oldalon. Kezdetben sminkvideókkal jelentkezett, majd amikor már annyira nem érezte magáénak ezt a vonalat, belevágott az otthonszépítésről, testi-lelki jó közérzetről szóló blog, az OTTHONKA vezetésébe, ami akár kezdő, akár tapasztalt háziasszonyoknak nyújt hasznos tanácsokat, tippeket rendrakáshoz, rendszerezéshez, főzéshez, vásárláshoz, önmagunkkal való foglalkozáshoz. Mindemellett tudható róla az is, hogy grafikai, tervezési munkákat végez szabadúszóként, blogjában sok hasznos tanácsot nyújtva az otthoni munkát végzőknek, illetve erre vágyóknak is. Most valami újjal lepte meg közönségét. Olyan faldekorálási ötlettel, ami nemcsak praktikus és jól néz ki, de egészen egyedi és újszerű is. Az IgenÉletnek nyilatkozott elsőként az új faldivatról, a MAALMI-ról.

IgenÉlet: Egy szabadúszó mivel foglalkozik pontosan?

Fülöp Dorka: Építész szakon végeztem, de ezután nagyon hamar elkezdtem számítógépes és papír alapú grafikákkal foglalkozni. Éttermek, kávézók, cukrászdák teljes arculatának kialakításával, megtervezésével (online megjelenések, logók, betűtípusok, színek, csomagolások, továbbá mindezek összehangolása a belsőépítészettel), emellett honlaptervek, névjegykártyák, meghívók elkészítésével foglalkozom. Annak is nagyon örülnék, ha a továbbiakban a MAALMI kapná a főszerepet, de meglátjuk, mit hoz az élet.

IÉ.: Hogyan született meg a MAALMI ötlete?

F.D.: Egy egészen konkrét időpontra kell ehhez visszaugrani az időben. 2016. április 15-én, egy fáradt péntek délutánra. Ránéztem a kanapénk mögötti egybefüggő, üres falra és annyira csupasznak láttam, hogy ez elkezdett zavarni. Nekiálltam azon gondolkodni, hogy valamit csinálni kellene vele. Hála Istennek, már van pár év nyomdaipari tapasztalat a hátam mögött, így tudtam, hogy egy színes, nagy poszter, jó minőségben nagyon drága lenne. Papír helyett dekornyomdában kezdtem el gondolkozni, így jött a matrica, mint anyag. Ahogy elkezdtek száguldozni a gondolataim azon a péntek délutánon, úgy ott is maradtam ezekkel egész hétvégére, ugyanis délután ötkor már senkit sem lehetett felhívni, hogy megvitassuk a bennem felmerülő kérdéseket. Hétfőig főttem a levemben, egész hétvégén ezen pörögtem, de így utólag már nem bánom, mert hétfő reggelre nagyjából össze is állt a koncepció.

IÉ.: Hogyan állt össze a koncepció és milyen út vezetett a megvalósításig?

F.D.: Két és fél hónapig tartott, mire azon a tíz pontból álló listán végigértem, ami a MAALMI megvalósulásáig vezetett és ahhoz, hogy ez mások számára is elérhető legyen. Született egy alap kollekció, 28 mintával és 16 színnel, de a koncepcióban az is benne van, hogy ha valakinek van egy elképzelése vagy egy meglévő mintája, logója, akkor ezeknek az egyedi terveknek a megvalósításában is tudunk segíteni, mind színben, mind pedig mintában. A halványabb színek nagyon jól nyomtathatóak is. A variációk száma végtelen, úgyhogy azt kell hogy mondjam, csak a döntés nehéz, hogy milyen szín és minta kerüljön a falra. Maga a kollekció sem egy állandó jellegű dolog, ha valami eszünkbe jut, bele fogjuk tenni, vagy esetleg évszakonként kiadunk majd újabbakat. De ha ovis jelet, céges logót, betűket, egyebeket kérnek, könnyen meg tudjuk valósítani ezeket is. Az egyedi kérések esetén természetesen az ár is egyedi lesz, amit e-mailben tudunk egyeztetni.

Határtalan lehetőségek várnak a MAALMI-val

IÉ.: Hogyan lehet felhelyezni a matricákat?

F.D.: Ez egy nagyon gyors és egyszerű folyamat, egy egészen nagy falat is fel lehet matricázni nagyjából 15 perc alatt. Tudtam, hogy azon áll vagy bukik az egész, hogy mennyire egyszerű a felhelyezés. Ha ez egy gyors és könnyű folyamat, akkor szívesen fognak variálni a falakkal, ha viszont bonyolult és nehézkes, akkor nem fogják használni. A barátaink bevonásával elkezdtünk tesztelni egy olyan felrakót, amivel ez egyszerű, gördülékeny folyamattá válik. Egy ilyen felrakót kap minden vásárlónk.

IÉ.: Mitől más ez, mint egy hagyományos falmatrica?

F.D.: Az például egy nagy különbség, hogy nemcsak egy kis területet fed a matrica, hanem egy egész fal kerül általa feldíszítésre. Messziről nézve olyan, mint egy tapéta, csak éppen annál olcsóbb, gyorsabb, variálhatóbb. Nemcsak a színeket, de a mintákat is lehet variálni, kombinálni. Bármilyen falfelület, fa, papír, üveg, fém felületek díszítésére is kiváló. Az anyag cserélhetőségre lett tervezve, többször leszedhető, áthelyezhető.

IÉ.: Át is helyezhető? Ez remek hír.

F.D.: Igen. A matrica eltávolítható a falról, amennyiben nem rossz minőségben vakolt falról van szó. Nem ismerhetünk minden falat, amire felkerülnek a MAALMI-k, de a felületek nagyobb része biztosan megfelelő, hiszen ezt az anyagot erre tervezték. Akár hetente átrendezhetőek, újra felhelyezhetőek a minták, illetve gyerekszobába is ajánlhatóak, hiszen a kisgyerekeknél elég gyorsan változik, hogy milyen mintát szeretnek. Ha egyszer a kisautó tetszik nekik, másszor a vitorlás, akkor ezek a könnyen és jól cserélhető díszítőelemek megkönnyíthetik a szülők dolgát. Mindemellett tartósak is a MAALMI-k, tehát nem fognak egy év után leesni a falról, csak ennyi idő után már nehezebb leszedni őket.

Igazítsd a berendezéshez a falmintát!

IÉ.: Hogyan lehet MAALMI-t rendelni?

F.D.: Amíg a webshopunk nem készül el, addig a Facebookon vagyunk elérhetőek, MAALMI néven. Mindössze arra van szükségünk, hogy milyen mintát, milyen színt szeretnének (akár elég annyi, hogy fehér/felhő), milyen módon kívánnak fizetni (utánvéttel vagy előre utalással), illetve egy számlázási/szállítási címre. A futár egy strapabíró hengerben fogja házhoz vinni a matricákat a felrakó ívvel együtt.

IÉ.: Mit üzensz az IgenÉlet olvasóinak?

F.D.: Azt szeretném, ha mindenki kihozná a legtöbbet az idei nyárból, bármi is legyen az, ami foglalkoztatja, azt teljes erőbedobással, hittel és szeretettel tudja csinálni! Ehhez kívánok mindenkinek sok sikert!

Facebook: ITT.

Instagram: ITT.

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások