Dukai Regina: „Hihetetlen öröm a nevemmel fémjelzett ruhákban látni a lányokat!” (Felidéző)

márc. 12., 2016

Dukai Regina: „Hihetetlen öröm a nevemmel fémjelzett ruhákban látni a lányokat!” (Felidéző)

Nagyon kedves, mosolygós és nem utolsósorban hihetetlenül tehetséges és inspiratív. Egyszerre több szakmában állja meg a helyét, hiszen nem csak modell, énekesnő, műsorvezető, hanem üzletasszony is. Nem tartja magát divattervezőnek, azonban hatalmas boldogság számára, ha az általa megálmodott darabokat viszontlátja másokon. Dukai Reginával beszélgettünk múltról, jelenről, álmokról és divatról.

IgenÉlet: Adott egy gyönyörű, 18 éves lány, aki egyszer csak az Év Arca lesz, nem sokkal később pedig a Coca-Cola ezüstlánya. Innentől kezdve a modellkarriered egyenesen vezetett a csúcs felé. Kislányként erre vágytál? Mindig is tudtad, hogy különleges szépséged van?

Dukai Regina: Először is köszönöm a bókokat. Az igazat megvallva, kisfiús kislány voltam, ez talán annak köszönhető, hogy van egy csodás, három évvel idősebb bátyám, akivel rengeteg időt töltöttem, így nem is volt meglepő, hogy egy idő után három milliméteresre nyírattam le az addig szépséges, gesztenyebarna hajam. Nem éreztem magam sosem kimondott szépségnek, viszont azt valahogy tudtam, hogy ebben a „szakmában” fogok elhelyezkedni. Imádtam a zenét születésemtől kezdve, hiszen Anyu és Apu is rengeteget adott nekem ezen a téren. Miután meghallottam Whitney Houstont énekelni, nem volt már kérdés bennem: énekesnő szeretnék lenni! Mindennap órákat álltam a nappalinkban és énekeltem. Néztem Whitney minden mozdulatát és arról álmodtam, hogy egyszer majd nekem is lehet egy videoklipem, egyszer majd én is szerepelek újságokban és egyszer majd én is példaképe lehetek valakinek. Apukám „Hegylakónak” hívott, mert órákat töltöttem az emeleten lévő szobámban, írtam a kis füzetembe az álmaimat: hogy énekelek, a szépségiparban dolgozom nagy cégekkel, hogy üzletasszony vagyok. Ha úgy vesszük, a vonzás törvénye ismét működött az életemben, mert most, hála az égnek, azt az életet élhetem, amit akkor leírtam. Nagyon szerencsés ember vagyok!

IÉ.: Nem csak sikeres modell vagy, hanem énekesnő és divattervező is. Az ember azt képzelné, hogy olyan az életed, mint egy tündérmese. Hogy lehet egy fenékkel ennyi lovat megülni és minden téren sikeresnek lenni?

D.R.: A szüleim mindig egyszerre több munkát végeztek, rajtuk kívül rengeteg olyan ember van körülöttem, akik nem csak egy dologban tehetségesek. Ha ez egy átlagembernek lehetséges, akkor miért ne lehetne ugyanezt megvalósítani ebben a világban is?! Imádom, hogy több dologgal foglalkozhatok, több mindenben kipróbálhatom magam. Viszont a Sugarbird a legkedvesebb számomra, mert ott aztán igazán kreatív lehetek! Nem vagyok divattervező, viszont zseniális divattervezőkkel, tehetségekkel dolgozhatom a cégnél nap mint nap együtt, akik papírra vetik az ötleteimet, elképzeléseimet és az ízlésemet. Tökéletes csapat vagyunk így együtt. És hihetetlen érzés, amikor kézzelfoghatóvá válik valami, ami addig csak a fejedben létezett, aztán meglátsz valakit abban libbenni az utcán. Mindig óriási mosolyt csal az arcomra.

Bő, mégis nőies - Ez a "Reginás" ruhák titka

IÉ.: Ott van a műsorvezetés is...

D.R.: Igen. Nagyon izgalmas és változatos az életem, épp azért, mert ilyen sokféle munkában részt vehetek. A Music Channelnél ötödik éve vagyok műsorvezető. Nincs az a rossz nap, rosszkedv, ami el ne múlna, ha abba a stúdióba belépek. Rengeteget kell még fejlődnöm mindegyik munkámmal kapcsolatban, de készen állok a kihívásokra, az új tervekre.

IÉ.: A Sugarbirdnél időről időre új kollekcióval jelentkezel. Honnan jött az ötlet, hogy belekóstolj a divattervezésbe?

D.R.: Mikor középiskolát választottam, felvettek divattervező szakra, de aztán mégis más város, más suli mellett döntöttem. Az előbb már említettem, hogy nem vagyok divattervező, viszont nagy örömmel fogadtam, amikor nagyjából hat éve Jagasics Cs. Hedvig, a Sugarbird tulajdonosa felkeresett, hogy csatlakozzak a csapathoz. Örömmel tettem és azóta sem bántam meg, mert bár a tervezéshez nem értek, úgy érzem, rengeteg ötletem van, melyek hasznosak és kamatoztathatóak lehetnek.

IÉ.: Milyen a stílusod? Mitől lesznek a ruhadarabjaid „Reginásak”?

D.R.: Hogy mitől „Reginásak”? Hogy jóóóó nagyok! (Nevet.) De tényleg! Amikor kicsi voltam, többnyire Apu és a tesóm szekrényét bújtam - egyikük sem apró termetű -, és már akkor imádtam a bő ruhákat, ülepes nadrágokat, nagy pólókat. Hát az én kollekcióm ilyen lett, mert nem hiszem, hogy minden hölgy csak a szűk ruhában érzi jól magát, de természetesen gondolunk rájuk is. Szóval magamból indultam ki, hiszen szerettem volna viselni a saját kollekcióm, kényelmesen tölteni egy hétköznapot, sportcipőben, overállban szaladni és elintézni a napi teendőket. Úgy gondolom, az egyik legjobb döntés volt, hogy nem engedtem lebeszélni magam erről a tervemről, mert az egyik legsikeresebb a LOVE kollekció lett. Tényleg hihetetlen öröm a nevemmel fémjelzett ruhákban látni a lányokat. A kollekció sikerén felbuzdulva Hédi hozzásegített egy saját webshophoz (amiért, míg élek, hálás leszek neki), ami a My Love Shop nevet kapta, így egy kicsit továbbvihetem az „üzletasszony” álmaimat. Itt leginkább az én „szerelem kollekciós” darabjaim találhatóak, viszont rengeteg csinos, szűk ruhát is bevontunk már.

IÉ.: Honnan meríted az ötleteket, honnan van inspirációd egy-egy kollekcióhoz?

D.R.: Leginkább az évszakokat, az ünnepeket figyelem, köréjük építjük az új kollekciókat, a grafikákat, fazonokat. Most épp kijött a Mix&Match kollekció, ami őszies színeket, melegebb darabokat tartalmaz, de már készül a karácsonyi kollekció is, amiben fantasztikus Disney darabok és Miss Kk street art művész vagány és egyben vicces grafikái tűnnek majd fel.

Az új kollekció

IÉ.: Őszi kollekciódban gyönyörű színek jelennek meg. Hogyan képzeljük el a tervezés folyamatát és a színek kiválasztását?

D.R.: A nyári színkavalkád után mindig felüdülés kicsit „komorabb” színeket látni. Egyértelmű, hogy ilyenkor előkerül a méregzöld, az okkersárga, a bordó és mélykék. Nagyon nagy a tapasztalatunk már és tudjuk, hogy melyik színeket és fazonokat kedvelik a vásárlóink. Az ősz közeledtével megkapjuk az új színpalettákat és együtt kiválasztjuk, hogy a következő kollekciómban melyik színek, milyen anyagok szerepeljenek.

IÉ.: Idén ősszel milyen ruhadarabokat ajánlanál az Igenélet olvasóinak? Hogyan legyünk trendik?

D.R.: A műszőrme mellény és kabát „must have” darab. Azért szeretem, mert nem kell beöltözni alá, nagyon jó meleget nyújt. Bátran viseljünk kalapot! Minél nagyobbat! És végre visszatér a hegyes orr és vastag sarok.

IÉ.: Mik a jövőbeli elképzeléseid? Tudjuk, hogy imádod a karácsonyt. Folyamatban van már az idei „nagyonpiros-nyalókás-fenyőfás-hópelyhes-mézeskalácsos” őrületed? Amit amúgy imádtunk.

D.R.: Sőt! Napokon belül már kész is van és kézzelfoghatóvá válik. Ez a kedvenc évszakom, kedvenc ünnepem. Valójában a szülinapom után, ami augusztus 5-én van, már a karácsonyt várom. (Nevet.) Fanatikus vagyok, így a kollekcióim közül is ez a kedvencem.

(Az interjú 2015. október 13-án jelent meg portálunkon. Most a "Felidéző" sorozat keretében olvasható újra.)

 

 

Szilvási Kassai-EszterSzilvási Kassai-Eszter

Hozzászólások