Egyél gabonapelyhet, nem fog érdekelni a szex

febr. 28., 2018

Egyél gabonapelyhet, nem fog érdekelni a szex

166 éve született meg az az ember, akinek a reggelizőpelyhet köszönhetjük. John Harvey Kellogg amerikai orvos már akkoriban is a holisztikus gyógyításban hitt. Úgy vélte, mindennek a kulcsa a helyes táplálkozás, a testmozgás és a beöntés. Testvérével Will Keith Kellogg-gal találták fel a kukoricapelyhet, azonban a cukor kenyértörést okozott közöttük. Míg John ellenezte a „fehér méreg” hozzáadását, addig bátyja ragaszkodott hozzá.

Dr. Kellogg akkoriban komoly érdeklődésre okot adó eljárásokkal dolgozott. Betegeinek előszeretettel adott joghurtos beöntést. A béltisztító eljárás során a vízzel hígított tejtermék egy részét megitatta pácienseivel, másik részét pedig a végbelükön át adagolta be nekik.

Ellenezte a szexualitás minden formáját. Úgy vélte, ha a fiatalok nem ennének zsíros, fűszeres ételeket, gabona- és dióféléken élnének, akkor biztosan nem érdekelné őket a testiség. Kellogg még egy 39 mellékhatást tartalmazó könyvet is írt a maszturbációról.

John Harvey Kellogg a vegetarianizmus híve és terjesztője volt és fontosnak tartotta a teljes kiőrlésű liszt fogyasztását. Sőt, ő szabadalmaztatta a mogyoróvaj előállításának módját is.

Olyan műszerekkel dolgozott, mint például a saját, szabadalmaztatott elektroterápiás ágy, elektromos ketrec, Oscillo-manipulátor - ami a mai rezegtetős fogyókúrás gépekre emlékeztet -, talpmasszírozó, fényterápiás ágy.

A szanatóriumban, ahol dolgozott, folyton légzőgyakorlatokat tanított az ott tartózkodóknak és bevezette az ebédidőben való menetelést is. A háziasszonyoknak pedig oktatta az ételek helyes elkészítésének módját.

Bár az orvoslásban Kellogg újító, kísérletező volt, rendkívül konzervatív nézeteket vallott. Mély nyomott hagyott a világban, hiszen a kukoricapehely az egyik legnépszerűbb reggeli manapság.

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Hozzászólások