Együtt a koraszülöttekért! – Az IgenÉlet a Koraszülöttek Világnapjának médiapartnere

okt. 30., 2015

Együtt a koraszülöttekért! – Az IgenÉlet a Koraszülöttek Világnapjának médiapartnere

Hatalmas öröm és megtiszteltetést ért bennünket. Az IgenÉlet maroknyi csapata lehetőséget kapott arra, hogy egy fontos ügy mellé álljon. Hogy megmutassuk, közösségünk nem csak beszél, hanem cselekszik is. Lehetőséget kaptunk ugyanis, hogy a 2015-ös Koraszülöttek Világnapjának médiapartnerei lehessünk. A megtiszteltetés mellett azonban komoly felelősségünk is van: bemutatjuk és eljuttatjuk az emberek minél nagyobb tömegéhez a csodababák harcát, az ő életükért küzdő orvosok, ápolók, mentők, önkéntesek emberfeletti munkáját, a családok megpróbáltatásait.

Magyarországon a koraszülöttek aránya 8-10 százalék körül mozog. Egészen elképesztő szám. Gondoljunk bele: minden tizedik gyermek a várandósság 36. heténél hamarabb jön világra hazánkban. Ez az arány az európai átlag duplája. Utánajárunk, mi az oka ennek a magas számnak és mit lehet tenni ennek csökkentéséért. Azt tervezzük, hogy ellátogatunk egy koraszülött intenzív osztályra és megpróbálunk segíteni a súlyos krízist elszenvedő édesanyáknak, édesapáknak. Ha máshogy nem is, de egy kedves szóval, egy öleléssel vagy azzal, hogy meghallgatjuk az ő történetüket. És megpróbálunk találkozni majd olyan szülőkkel is, akiknek a babája nem tudott megbirkózni élete legnagyobb harcával. Emlékezetes találkozások lesznek, az biztos.

Együtt pedig közösen tenni is tudunk.

2015. november 17. a Koraszülöttek Világnapja. November 20-án pedig a KORE (Koraszülöttekért Közhasznű Egyesület) által szervezett családi nap kerül majd megrendezésre a Mamut Bevásárlóközpontban. Mi pedig addig is minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy eljuttassuk hozzátok a koraszülöttek hangját. Ugye velünk tartotok?

 

Szilvási-Kassai Eszter

 

IgenÉlet

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások