Elindulni a nőiesség útján - kivirágzik a test és a lélek

nov. 10., 2017

Elindulni a nőiesség útján - kivirágzik a test és a lélek

Mostanában egyre inkább foglalkoztat a nőiesség kérdése. Eddig valahogy kimaradt az életemből. Elakadtam. Látszólag nő vagyok, belülről azonban még mindig kislány. Elfelejtettem felnőni, nem kaptam meg azokat az útravalókat, amely abban segít, hogy kihozzam magamból a nagybetűs nőt. Szerencsésnek tartom magam, hogy erre egyáltalán rájöttem és nem egy örök kislányként kell leélnem az életem. Így van esélyem, hogy egyenrangú partnere legyek valakinek, igazi felelős édesanyja legyek a leendő gyermekeimnek, egyenlő félként viselkedjek a munkahelyemen, a boltban, a bankban vagy az élet bármely területén, valamint megtaláljam a helyem a világban.

Bár trendi azt mondani, hogy a külső nem számít, igenis fontos, hogy adunk-e magunkra. Nagy lelki vajúdások közepette rájöttem, nem szabad megvárnom, amíg az önismereti utamban eljutok odáig, hogy megszeretem és ízig-vérig nőnek érzem magam, bizony kívülről is kell egy kis segítség. Fel kell turbóznom a külsőmet. Egy nagybetűs férfi tanácsaira támaszkodva kezdtem el az optikai tuningot:

Színek - imádom a kéket, a feketét és a szürkét, de a nőiességünket rendkívüli módon tudjuk fokozni színekkel, pirossal, sárgával, rózsaszínnel, ne féljünk használni őket.

Magassarkú - sajnos a termetem igencsak apró, ezért megengedhetek magamnak bármilyen magassarkút. Tinédzserként le sem lehetett rólam robbantani, aztán az újságírással járó, rohangálással teli hétköznapok szépen lassan leszoktattak róla. Most bizony újra be kell szereznem néhányat. Valljuk be sokkal karcsúbbnak, vonzóbbnak tűnhetünk egy-egy szép darabban.

Smink - mindig sminkelek egy picit, de rá kellett jönnöm, hogy ízléses, kicsit erősebb vonalakkal kiemelhetem azt ami az arcomon esetleg előnyös.

Szoknya, harisnya - egy jól megválasztott harisnya rengeteget tud dobni a lábakon, ezt pedig közszemlére tehetjük a harisnyával.

Körömlakk - vagy tíz éve nem lakkozom a körmeimet. Nemrég egy iskolai feladat miatt ismét meg kellett tennem, le sem tudtam venni a szemem a kezemről. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Loknis haj - ezt még csak kipróbálni szeretném, de a nőiességet erőteljesen tudják hangsúlyozni, a laza loknik.

Még csak az út elején vagyok, de élvezem és várom a változásokat. Vannak akik vallják, hogy ha elkezdünk valahogy viselkedni, egy idő után olyanná is válunk.

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások