Ezért tartunk itt: van, aki szerint ez tényleg rohadt vicces? - Felidéző

okt. 12., 2017

Nézzétek meg ezt a videót, s tegyétek a szívetekre a kezeteket! Van, aki szerint ez vicces? Hogy egy bohócnak öltözött idegbeteg megaláz egy gyanútlan nőt azzal, hogy egy plázában tortát nyom az arcába, aztán még hatféle süteménnyel dobálja, miközben a nő tehetetlen dühében próbálja elkapni? Közben a "vicces férfi" hangosan röhög, menekül, röhög, menekül. A bevásárlóközpont népe pedig dermedten bámul, ahelyett, hogy odamennének a ripacshoz és a piros orrát ledugnák a torkán, de csak miután a kalapját megetették vele.

A húgom küldte át ezt a videót a minap "Rohadék" megjelöléssel. És tényleg. Nézegettem a kisfilm alá érkezett kommenteket, s bizony lesújtott, milyen színvonalon működnek emberek. Aki kifejtette, hogy szerinte ez aljas inkább, mint vicces, megkapta, hogy vegyen magának humorérzéket.

Pl. "Szerintem kva vicces, ahogy szénné égetik a dagadtot!" - így: dagadtot. És az ilyen mentalitású ember, aki úgy működik, hogy meg kell alázni a "dagadtot", az valószínűleg elütné a vakot is, megverné a siketet, kiröhögné a szemüvegest, megkergetné a sántát, és azon is majd' megszakadna, ha egy kupac sz@rt vetítene este a TV2 (mondjuk nem sokkal színvonalasabb egyébként sem). Mert ezeknek ez is elég.

Ezek az emberek részt vehetnek a közügyekben, szavazhatnak, beleszólhatnak az ország irányításába, kommentelhetnek a Facebookon, s úgy is érezhetik, hogy "ők aztán igazán jól megmondták". Ráadásul ilyen mentalitással nevelik a gyerekeiket, örökítik a nyomort tovább, hogy aztán felnőve a csemete is megalázza a "dagadtot" meg a többit. És így tovább és tovább és tovább, az idők végezetéig.

Azt gondolom, hogy ezeket a beteglelkű, minden empátiától mentes embereket kellene összesűríteni egy videóba, s tortákkal dobálni napestig. Csak az a baj, hogy mi rajtuk sem nevetnénk...

(Cikkünk 2017. június 7-én jelent meg.)

Vona-Szabó KrisztaVona-Szabó Kriszta

Hozzászólások