Férfiideáljaink nyomában az asztrológus szemével

júl. 23., 2017

Férfiideáljaink nyomában az asztrológus szemével

Párválasztásunknál nagy szerepet játszanak korábban látott családi mintáink és azok a mélyen gyökerező, ideáljainkról alkotott elképzelések, amiket fiatal korunk óta érzünk. Nőként sokszor apukánkhoz hasonló társra vágyunk, vagy éppen nem vágyunk, mégis olyat kapunk. Születési képletünkben nőként a férfimintánkat és apaképünket egyaránt a Nap jegye jelzi. Azonban az a férfi, aki igazán megmozgatja a fantáziánkat, akivel a kémia is működik, az első pillanattól a Marsunk által jelzett tulajdonságokat is hordozza magában.

A legfontosabb jelölők a képletünkben tehát a Nap, az Aszcendens, a Hold és érzelmek, kapcsolatok tekintetében a Mars és Vénusz, valamint érdemes még rápillantanunk az 5-ös házunkra, ami a szerelemre lobbanást jelzi.

Nézzük meg, milyenek tehát a képletünkben a Mars jegye által jelzett férfi ideáljaink, akikről álmodozunk.

Kos-Mars: Az igazi vezető jellemű, sportos és kihívó férfiak a gyengéink. Akivel büszkén lehet megjelenni, elért már valami nagyobb célt az életében. Rá tudunk hagyatkozni döntéseinknél. Testalkatra középmagas, szikár, izmos, főleg a felsőteste, karakteres arcvonásokkal, éles profillal rendelkezik. Öltözködésében is szeret feltűnni, élénk színekkel.

Bika-Mars: Az olyan férfiakat találjuk vonzónak, akik magabiztosságot, nyugalmat és biztonságot sugároznak. Meg tudják teremteni az otthon melegét, és képesek azért sokat dolgozni, hogy kényelmet nyújtsanak társuknak. Külsőre szintén középmagas, azonban erősebb, kerekebb formák jellemzik. Nagy szemei melegséget sugároznak, szélesebb ajkai gazdag érzelemvilágról árulkodnak.

Ikrek-Mars: Szívesen választunk olyan párt, aki intellektuális síkon mozog. Humora és tájékozódottsága nem ismer határokat, szeret szórakozni és szórakoztatni. Mozgékony, kedveli a szabadtéri programokat, sétát, kirándulást. Testalkata magasabb és nyúlánkabb az átlagnál, hosszú végtagokkal. Tekintete élénk, fürkésző, gesztikulációja jól fejlett, örök fiatalos a külseje.

Rák-Mars: Ennél az állásnál az érzelmes, gondoskodó férfiak lesznek a gyengéik. Családcentrikus gondolkodás, féltve őrzés, az érzések nyílt közlése jellemzi őket. Külső vonásait tekintve alacsonyabb termet, gömbölyű vállak, formák jelennek meg. Arcformája is kerek. Nyugalmat, végtelen megértést és szeretetet tükröz pillantása, mozgása.

Oroszlán-Mars: A magabiztos, feltűnő és bátor pasik lesznek a zsánereink. Akik mellett nem tudunk unatkozni és láthatatlannak tűnni. Izgalmakat és mindig pezsgő társasági életet remélhetünk mellette. Termete erős, szívós, fejlett felsőtesttel, szemöldöke és szőrzete az átlagosnál dúsabb. Tartása egyenes. Erőt, méltóságot, hatalmat sugároz megjelenése, olyan ember, akit szívesen követünk, akár vakon is.

Szűz-Mars: A kiszámítható, rendes és konzervatív férfiakra vágyunk leginkább. Aki mellett biztonságban érezzük magunkat anyagilag, és nem érheti közös életünket semmi váratlan esemény. A racionalitás hoz minket lázba bennük, a rengeteg ismeret és mégis szerény fellépés, amit közvetítenek a külvilág felé. Öltözködésükben is kerülik a feltűnést, szerények, igényesek, már-már piperkőcök. Alkatuk vékony, magas homlokkal, kutató és bizalmatlan szempárral, dolgos kezekkel, kis lábbal áldotta meg őket a Sors.

Mérleg-Mars: Ennél a jegynél a legmeghatározóbb a szépség, harmónia lesz. Olyan társat választanánk, akinek megjelenése kiegyensúlyozottságot, békét sugall. Külsőre a legvonzóbb, de mégis kissé bizonytalan, már-már nőies hatást kelt. Magas, íves ajkai, domború homloka, szabályos fogai vannak, és sokszor nevetőgödrök az arcán. Szükség van ilyenkor a női leleményességre, kezdeményezésre, hogy beinduljanak a dolgok. A szavakkal jól bánik, szereti az igazságot.

Skorpió-Mars: Ebben az esetben a fantáziánkat a tipikus szenvedélyes, vad rosszfiúk fogják megmozgatni. Akivel át lehet élni a mélységeket és magasságokat is, aki mindig képes felállni a csatáiból, újjászületni, ha szükséges. Hihetetlen belső ereje külsejében is megmutatkozik, széles arc és orr jellemzi, szúrós, hipnotikus tekintet. Sűrű, erős haj, szőrzet, szögletes arcvonások, meg féltékeny és birtokló természet.

Nyilas-Mars: Olyan partnert szeretnénk, akivel bármikor felfedezhetünk újdonságokat, ismeretlen tájakat, szívesen kalauzol minket a világban. Tapasztalatai és tudása révén felnézhetünk rá, humorával mindig megnevettet és optimista szemléletével mindig lelket önt belénk. Karcsúnak látszó, izmos test, nyílt tekintet és különösen szabálytalan vagy nagy fogak és fül jellemzik. Ápolt, fiatalos megjelenését sokáig megőrzi, később hízásra hajlamos és korán kopaszodhat.

Bak-Mars: A határozott, régivágású, kemény férfiak válnak vonzóvá számunkra. Racionális, hűvös eszük, munkára termett erős, izmos testalkatuk, kitartásuk miatt nézünk fel rájuk. Mellettük élhetjük ki leginkább a Rák tulajdonságainkat, mind gondoskodás, családért élés, hiszen az egzisztenciális feltételeinket ők maximálisan megteremtik. Külsejükben a szaturnuszi szigor és keménység mellett, ott van a félénk, bizalmatlan pillantásuk, valamint lefelé kanyarodó szájformájukban a pesszimista gondolkodás. Korán ráncosodnak és térdük a gyenge pontjuk, mint ahogy az életben is képtelenek a megalkuvásra, letérdepelésre mások előtt.

Vízöntő-Mars: Arra vágyunk, hogy valaki mellett megélhessük függetlenségünket, mégis a baráti összetartozás érzését. Ideálunk – ahogyan mi sem – nem képes a szabályok betartására, nagy nehézséget jelent rendszert vinni az életünkbe. Legfontosabb összetartó kapocs a beszélgetés, valamint új, különös dolgok, tapasztalatok megosztása. Külsejükben felfedezhetjük mosolygó, kissé szarkasztikus vonásaikat, mindig nyitott, gyors észjárásukat. Magas, erős testalkatuk, okos szemük van.

Halak-Mars: Vonzódásunk tárgya egy olyan férfi lesz, akinél nem tabuk az érzelmek, szívesen ereszti szabadon fantáziáját, művészi- és spirituális hajlamait. Alkatuk légiesen könnyed, vagy kissé molett, puha arc és vizes, álmodozó tekintet jellemzi őket. A gondoskodás és önfeláldozás életük része, igazán sokat tesznek szeretteikért, de vadidegenek életminőségének javításáért is. Igazi spirituális gyógyítók, azonban kissé melankolikusak, nagy szükségük van a szeretetre, hitre és sokszor határozott iránymutatásra.

 

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások