Fonák: a Farm Sanyája is elsüllyed, mint a Titanic?

márc. 31., 2016

Fonák: a Farm Sanyája is elsüllyed, mint a Titanic?

Ez a hír valójában tegnap esti, de már majdnem elmentünk aludni, mikor kiderült, hogy „Farm Sanyára” jelet tettek. Sanya úgyis link, meglóg a gazdaság körüli munkálatok elől, ráadásul össze is különbözött már Henivel.

Most nem ecseteljük, kicsoda Sanya meg Heni, mert a legfrissebb nézettségi adatok szerint minden ötödik magyar ott ül esténként az RTL Klub legújabb realityje, a Farm előtt, s pislogás nélkül lesi, mi történik a majorságban, ahol a bulvár „legújabb sztárjai” éldegélnek és gazdálkodnak.

Varga Sándor, alias Sanya a Farmról (fotó: rtl.hu)

A földről azonban térjünk át a vízre! 1909-ben e napon kezdték építeni Belfastban a három évvel később tragikus véget ért Titanicot. A White Star Line hajótársaság rendelte meg a luxusgőzöst, melyet kora legnagyobb utasszállítójának építettek. Testvéreivel, az RMS Olympic-kal és a Gigantic-kal együtt a transzatlanti utasforgalom lebonyolítására szánták. Első útja az angliai Southamptonban kezdődött, a franciaországi Cherbourg és az írországi Queenstown érintésével New Yorkba vezetett, ám 1912. április 14-én éjjel jéghegynek ütközött, s alig két óra alatt kettétörve elsüllyedt. Dacára, hogy rekeszes hajótörzse miatt építői „elsüllyeszthetetlennek” tartották.      

(A nyitókép a Titanic című kultikus film egyik jelenete.)

 

Vona-Szabó KrisztaVona-Szabó Kriszta

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások