Gyermekeink jellemzői a csillagjegyük tükrében

jún. 5., 2017

Gyermekeink jellemzői a csillagjegyük tükrében

Az Ikrek havában járva, a Merkúr uralma alatt, központi szerepet kapnak gyermekeink. A csillagjegy által képviselt energiák mind-mind utódainkhoz, gyermeki énünkhöz köthetőek, s igazán fontos, hogy ennek teret engedjünk. Pszichológiai problémáink hátterében is sok esetben kisdedkori élmények, negatív berögződéseink állnak, amiből csak úgy tudunk helyrejönni, ha leásunk a mélybe, vissza a múltba.

Sokszor hajlamosak vagyunk túlzásokra, ha csemetéinkről van szó, és a gondoskodó szeretet miatt előfordulhat, hogy nem látjuk tisztán, mire is van szükségük egész pontosan, milyenek is valójában. Kiskorú gyermekeinknek, habár önálló és egyedi születési ábrájuk van az asztrológiában, mégis nagyban befolyásoljuk személyiségjegyeik kialakulását. Érdemes tudnunk azonban, hogy ők milyen küldetéssel és háttérrel érkeztek a földi létbe, hogy hatékony támaszaik lehessünk szülőként.

Személyiségünket nem csak a Nap jegyünk határozza meg, ezért a különböző csillagjegyek leírásánál vegyük figyelembe, hogy az uralkodó bolygókra, a személyi jelölőkre vonatkozik. Asztrológiai programmal ellenőrizhetjük (ingyenesen a Regiomontanus) hány bolygó állt adott jegyben a gyermek születési idején, és ami túlsúlyban van, azt a leírást értelmezhetjük leginkább ráillőnek.  

Kos: Igazi kis kalandor, nagyon bátor, sokszor hirtelen is. Nem teketóriázik sokat, ha eltervezett valamit. Nem zavarja, ha egyéniben kell megmutatnia a tehetségét, nem lesz lámpalázas. Hamar kiáll igaza mellett, nem fél konfliktusba keveredni másokkal. Önbizalma egészséges, álláspontja határozott. Fizikuma erős, igényel valamilyen sportot.

Bika: Az ártatlannak tűnő mintagyermek. Amennyiben elfogyasztotta finom ebédjét, megsimizték a pocakját, már merül is az álmok birodalmába. Előtte azért, ha biztonságérzetét veszélyben érzi, erőteljesen jelzi, hogy problémája van. Féltékeny a hozzátartozóira, szereti élvezni a kiemelt figyelmet, nyugalmat. Türelmes és kitartó, de makacs és élelmes is egyben.

Ikrek: A legvirgoncabb kis emberkék, mindig tele vannak lelkesedéssel. Agyuk egyszerűen nem tud leállni, folyamatosan igénylik a kommunikációt, információkat. A mozgás és a levegőn töltött szabad tevékenység számukra alapszükséglet. Magas szellemi teljesítményük ellenére gondban lehetnek a nagyon kötött óvodai és iskolai környezetben.

Rák: Végtelenül kedves és gondoskodó, másokat szívesen helyez előtérbe. Nem szeret szerepelni, szégyenlős. Az otthon nyújtotta biztonság a legfontosabb számára, ezért nehezen viseli a közösségbe szokást. Érzékeny lelkű, ha megbántják, visszavonul, hangulata ingadozó. Amikor azonban megbízhat valakiben, árad belőle az emberiséget jobbá tevő, igazi figyelmes és védő attitűd. Mindent szeret, ami a családdal kapcsolatos, mint közös főzés, takarítás, az élet élhetőbbé tételére irányuló cselekmények.

Oroszlán: Az Oroszlán gyermek szeretné azt hinni, hogy róla szól az egész világ. Kellőképpen rátermettnek és jó megjelenésűnek tartja magát hozzá, hogy ezt mi is elhiggyük. A Koshoz hasonlóan bátor, vezető jellem, a sorba csak akkor áll be, ha ő irányíthat. Szüksége van a dicséretre, ugyanakkor a világos következetes helyretételre is, ugyanis könnyen elszaladhat vele a lovacska, kis diktátor válhat belőle. Nagyon ragaszkodó, érzelmeit tüzesen és végletekig kimutatja, vele nem érezhetjük azt, hogy csak megjátszik valamit.

Szűz: Igazságérzeténél már csak a praktikussága és a kritikai érzéke fejlettebb. Habár inkább csendes, mindig figyeli a környezetét, és nagyon sok következtetést von le. Az összefüggéseket már kicsi korában is hamar megérti, és elvárja társaitól is, hogy tudják, amit ő. A rendet, rendszert, tisztaságot, igényességet már pöttöm korától megköveteli, és igyekszik be is tartani. Érzéseit nehezen mutatja ki, túl sokat tépelődik előre a következményeken, ezért inkább magába zárkózik.

Mérleg: A harmónia és a szépség mindenképpen megjelenik benne, akár külsejét, akár lelkét vizsgáljuk. Szereti a békét, és a kiegyenlítődést, ő szokta közelebb hozni egymáshoz a két végletet. A hangos szavakat, erőszakot nem tolerálja. Határozatlansága nehezen kezelhetővé teszi, mert ha nem tud dönteni és szülei mondják ki a végszót valamire, megsértődik. Ismertetni kell vele minél több lehetőséget, pro és kontra, hogy maga tudjon választani. Ne lepődjünk meg, ha már az oviban is több szerelme van, lételeme a párkapcsolat és a kapcsolódás valakihez.

Skorpió: Titokzatos, nagyon mély érzésű és elvont gondolkodású. Sok olyan téma érdekli, ami a korosztályát általában nem, szereti a tabukat és végtelen okos megnyilvánulásai vannak. Érzi rajta mindenki, hogy különleges és megfoghatatlan, mégis vonzó. Akit bizalmába enged, azt élete végéig szeretni fogja. A sarokba szorítást és fenyegetettséget abszolút nem viseli, ilyenkor számítsunk nagyon erős, kíméletlen bosszújára. A sportok általában jót tesznek lelki egyensúlyának, ott kiélheti harci, túlzó vágyait, eszméit.

Nyilas: Kicsit nyughatatlan, folyamatosan menne valahová, hogy megismerjen új dolgokat, embereket. Intelligens, szeret másokat is oktatni és új elképzelésekbe bevonni. Szívesen megmutatja magát többféle területen is, nem igazán tud elköteleződni csupán egy irányba. Kíváncsisága, ahogyan az Ikreket is, mindig idegen tájakra viszi, ahol ki is derül, hogy megállja a helyét. Életművészet jellemzi, vidám, humoros és nagyon nyitott.

Bak: Nagyon fegyelmezett, képes a kitűnő teljesítményre. Egyszerre egy dologra összpontosít, de abban csak a maximumot tartja elfogadhatónak. Keveset beszél, de sokat gondolkodik, érzelmeit elrejti, azonban belül vágyik egy család nyújtotta egységélményre. Szívós és kitartó, ám sokszor frusztrált magas elvárásai miatt, érdemes energiáit ilyenkor levezetni, hogy ne rombolja szét, amit már felépített.

Vízöntő: A kis különc, aki szereti magára felhívni a figyelmet. Imádja a polgárpukkasztást, már kicsi korában is lázad a rendszerek ellen, emellett kiemelkedő kreativitását és innovatív ötleteit is megmutatja. Fontosak számára a barátai, de szereti a függetlenséget, amikor nem korlátozzák túlságosan. Sok témában jártas, igazi forradalmára annak, amit képvisel, nem a régi, biztos utakon lépked, újakat fedez fel. Gondolatmeneteit nem könnyű követni, de biztosak lehetünk abban, hogy ő nem veszti el a fonalat.

Halak: A legszembeötlőbb végtelen segítőkészsége és jóindulata. Nagyon érzékeny, a Rákhoz hasonlóan, azonban sérelem esetén ő inkább az álomvilágba menekül. Vonzódik a mesékhez, szerepjátékokhoz, ahol kiélheti átlagon felüli fantáziáját. Általában van tehetsége valamely művészethez, amiről már pici korában biztosít bennünket. Igazi lélekgyógyító, megérzi, ha valahol szükség van rá. Sok szeretetre és megerősítésre van szüksége, hogy stabil legyen önértékelése a későbbiekben.

Akármelyik jegy tulajdonságaiból jutott nagyobb dózis gyermekünkbe, a legjobb, amit tehetünk; hogy feltétel nélkül szeretjük, elfogadjuk és segítjük abban, hogy megismerje önmagát és kiaknázhassa a benne rejlő hatalmas lehetőségeket.

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások