Gyorsan ízeset? Borsós gombapaprikást!

aug. 27., 2016

Gyorsan ízeset? Borsós gombapaprikást!

Dolgozó nőként sokszor kevés időm jut arra, amit leginkább szeretek. Ilyen a főzés, példának okáért. De az ilyen ételek, mint ez, arra inspirálnak, hogy igyekezzek gyorsan valami finomat készíteni. Még nem sikerült olyan magasságokba emelkednem, mint Jamie Oliver a 30, illetve 15 perces kajáival, de jó úton haladok!

Hozzávalók:

  • hagyma (fagyasztott, előre felkockázott)
  • libazsír
  • pirospaprika
  • fehér bors, cayenne bors, petreszelyem
  • gomba (én egy nagyobbacska befőttesüvegnyi, előre szeletelt csiperkét használtam, az egyszerűség és gyorsaság jegyében)
  • kb. 20-25 dkg fagyasztott borsó
  • tejföl
  • kifőtt tészta (nálam fusili)

Elkészítés:

Az elkészítése a világ legegyszerűbb dolga, kezdő vagy fáradt háziasszonyok is bátran nekiállhatnak.

Először is a tészta főzővizét tettem a tűzhelyre. Amikor a víz már majdnem forr, kezdhetem is a pörkölt főzését, hisz 15 perc alatt kész.

A libazsíron megpirítom a hagymát (bacon is mehet bele nyugodtan), majd a tűzről levéve pirospaprikázom. Fűszerezem: fehér bors, cayenne bors, majd kevés fagyasztott petrezselyem mehet bele. Beleteszem a borsót, kevés vízzel öntöm fel. Ha kész, jöhet bele a gomba, a levét leszűrtem. Egyet rottyan, mehet bele a tejföl és gyakorlatilag ennyi. A kifőtt tésztára halmozom a gombás ragut és mondhatom, megenni tovább tart, mint elkészíteni!

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások