Hagyjuk, hogy a párunk igazi férfi legyen! Öt jó tanács a harmonikus kapcsolatért! (Felidéző)

máj. 20., 2017

Hagyjuk, hogy a párunk igazi férfi legyen! Öt jó tanács a harmonikus kapcsolatért! (Felidéző)

Egy jó működő párkapcsolatnak az alapfeltétele az, hogy a pár mind két tagja önmaga lehessen, hogy energiát tudjon adni a másiknak, és tudja fogadni is azt. A lelki egyensúly megteremtésében és fenntartásában a nőknek nagyobb a szerepe. Ahhoz, hogy a férfi meg tudja teremteni a családi biztonságot, nyugalomra, önbecsülésre és a szeretet érzésére van szüksége. Ha nem szeretnénk csapongó, bizonytalan kapcsolatban élni, akkor érdemes megfogadni szakemberek jó tanácsát, hogy tudjuk nőként tökéletesre fejleszteni a kapcsolatunkat.

1. A férfi önbecsülésének növelése!

Fontos, hogy a férfi mindig érezze magát igazi férfinek! Érdemes dicsérni a munkásságát, a férfiasságát, az ötleteit! Ha valamiben nem is értünk egyet a párunkkal, semmiképp ne úgy akarjunk előnyre szert tenni, vagy érvényesülni vele szemben, hogy porig alázzuk! A női bájunkkal és kedvességgel többet tudunk elérni, mint hisztivel!

2. Bízzunk benne és adjunk teret neki!

Egy férfi, bármennyire is szereti a családját és a párját, mindig vágyik kikapcsolódásra és a barátaira!

Időközönként szüksége van arra, hogy piálni menjen, káromkodjon és feltöltődjön, hogy lerakja a terheit. A hisztivel, a tiltással és a követelőzéssel csak azt érjük el, hogy hazugságokhoz folyamodva ugyan, de úgyis elmegy. Ha nem zárjuk ketrecbe, erőt gyűjt, szívesen vágyik haza és hálát ad a családjáért.

3. Figyeljünk a nőiességünkre!

Ne gondoljuk azt, hogy bizonyos idő (és bizonyos számú gyerekszülés) után ez már nem fontos. Igenis fontos a folyamatos csábítás és szépérzet!

4. A férfiak szeretik a házias nőket!

Kedveskedjünk a főztünkkel, készítsünk a nehéz nap után a kedvenc ételeiből valami egyszerűt, ami nekünk sem önfeláldozás. Hálás lesz érte, legközelebb ő visz minket vacsorázni viszonzásul, levéve a vállunkról a terhet.

5. Hagyjuk, hogy férfi legyen!

Engedjük meg, hogy védelmezzen, hogy tudja ő jobban a dolgokat döntési helyzetben. Engedjük, hogy segítsen a házimunkában, ha szeretne, még akkor is, ha cudarul mosogat! Mi vagyunk a gyengébbik nem, engedjük, hogy érezze férfiúi fontosságát!

(Az írás 2016. május 26-án jelent meg.)

Szabó JuditSzabó Judit

Hozzászólások