Hódítsd meg a világot, hódítsd meg az internetet!

jan. 11., 2017

Hódítsd meg a világot, hódítsd meg az internetet!

Sokan irigykednek rám, amiért itthonról dolgozhatok. Persze ennek is megvannak a maga hátrányai, azonban nagyfokú szabadságot is ad. Bár mindenki azt hiszi, hogy a kötetlen munkaidő azt jelenti, hogy akkor ülök gép elé, amikor csak szeretnék, valójában szinte mindig dolgozok, vannak szabad óráim, de szinte a napok legnagyobb részét munkával töltöm. Az elmúlt hetekben tudtam meg, hogy a digitális nomádok közé tartozom félig-meddig, vagyis bármikor, bárhol vagyok, tudok írni. A digitális nomádok a XXI. század legújabb teremtményei, azok akiknek nem kell bejárniuk a munkahelyükre, csupán egy laptopra van szükségük munkájukhoz, ez pedig lehetővé teszi, hogy közben bejárják a világot.

Ahhoz, hogy ezt valaki megtehesse, nincs másra szükség, csak a tudására és az internetre, ilyen például az írás, online marketing, honlapkészítés, tartalomelőállítás stb.

Íme néhány hölgy, akik meghódították a digitális nomádok világát.

1. Milou van Roun, az Explorista.net megalapítója, blogger

Roun azt tanácsolja, hogy ha vannak ötleteink, elképzeléseink terveink, akkor vágjunk bele most. Ne legyünk türelmetlenek, hiszen ahogy egy növénynek, úgy egy vállalkozásnak is időre van szüksége a fejlődéshez, növekedéshez. Véleménye szerint vállalkozásunkat egy fix munka mellett kezdjük fejlesztgetni, szabadidőnkben tanuljunk bele abba, hogyan tudjuk működtetni az üzleti részét. Így anyagilag biztonságban vagyunk, még akkor is, ha valami nem sikerül. Milou egyébként azt állítjaja magáról, mindig is picit másképpen csinált mindent, mint a többiek. Három évvel ezelőtt komoly depresszióval szenvedett, de ebben a sötét időszakban rájött, hogy nincs fontosabb annál, hogy kövesse a boldogságát. Ekkor döntött úgy, hogy elkezdi járni a világot. Manapság már hússzor utazik évente. Eleinte egy holland blogot írt, majd elindított egy angol nyelvűt is. A honlap komoly üzleti vállalkozássá nőtte ki magát, Milou van Roun ebből él.

2. Veera Bianca, a Veera Bianca blog szerzője

Bianca egy utazási vásáron ijedten hallgatta azokat, akik feladva biztos munkahelyüket, esetleg lakhatásukat is, digitális nomádokká váltak. Azonban irigykedett is utazásaikra. Az évek során ő maga is digitális nomáddá vált, azonban van egy kis alapja még Helsinkiben. Ugyanis azt tanácsolja, mindig legyen egy kis félretett pénzünk, de soha ne adjuk fel álmainkat. Szerinte ugyanis a digitális nomádoké a jövő.

3. Mary Grace Otis a The global mom show blog szerzője

Mary Grace azt mondja, keményen meg kell dolgozni a sikerért. Azt javasolja, mindent tanuljunk meg, amit a social mediaról csak tudni lehet, illetve ismerkedjünk meg a marketinggel és a kereskedelemmel. Véleménye szerint, ha beindul az üzlet, a digitális nomád lét a félelmetes szabadesésből szórakoztató kalanddá válik. Mary Grace Otis úgy gondolta, összefogja a világ édesanyáit és honlapján mutatja be, hogy a világ különböző pontjain hogyan nevelik gyermekeiket és hogyan küzdenek meg a mindennapi problémákkal a nők. Mary Grace Otis egyébként szabadúszó újságíró, író, három fiú édesanyja, korábban pedig csaknem az egész világot bejárta.

 

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások