Hogyan döntsünk helyesen?

jún. 19., 2017

Hogyan döntsünk helyesen?

Mindennapjainkban számos választási lehetőséget kínál számunkra a Sors, és bizony a helyes válaszunkon múlhat a jövőnk. Mégis oly nehéz tökéletesen szívvel és ésszel is letenni a voksot egyik út, esély mellett. Általában akkor kerülünk ilyen nehéz helyzetbe, ha nagyon szélsőséges opciók állnak rendelkezésünkre, és magunkon is kéne változtatni mindkét sansz esetében.

Döntéseinkhez az alap gondolkodásmódunk (Merkúr) és a cselekvőerőnk (Mars) szükséges. Születéskori képletünkben abból, hogy mely jegyekben és házakban állnak, tudjuk levonni a következtetést, hogy inkább racionális alapon, avagy a szívünk által vezérelve hozzuk meg fontosabb határozatainkat. Amennyiben tüzes jegyben (Kos, Oroszlán, Nyilas) foglalnak helyet, hajlamosak vagyunk gyorsan, érzelmektől vezérelve, de nem túl átgondoltan választani.

Levegős jegy esetén (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) sokáig gondolkodunk a helyes úton, minden prot és kontrát számba veszünk, meghallgatjuk mások véleményét ítéletünk előtt. Vizes érintettségnél (Rák, Skorpió, Halak) szinte józan eszünket hátrahagyva, szívbéli döntést hozunk, hangulatunktól és emócióinktól függően. Föld jegy (Bika, Szűz, Bak) túlsúlya esetén másik végletként csak az eszünkre hallgatunk, sokszor érzéseinket teljesen figyelmen kívül hagyva.

Szerencsére a képletünk általában kiegyensúlyozott, megtalálhatóak benne az összes jegy által nekünk ajándékozott pozitív és negatív személyiségjegyek is. Fontos azonban résen lennünk, és egyes életterületeinken figyelemmel kísérnünk döntéseink következményét.

Az életünkre vonatkozó judíciumok, amik leginkább foglalkoztatnak bennünket, általában négy területünkön kapnak kiemelt szerepet; ezek az anyagiak, a család/otthon, a párkapcsolat (házasság) és a hivatásunk. Horoszkópházak szerint a 2-es, IV-es, VII-es és X. házunk.

Érdemes egy pillantást vetnünk a képletünkre és megnézni, milyen csillagjegyben kezdődik az adott ház és mely bolygók álltak benne születésünk pillanatában. Rögtön láthatjuk, hogy bizony a lényegesebb választásainkat az adott jegy analógiája mentén hoztuk meg, ami lehetett jó és rossz egyaránt. Azonban én nagyon fontosnak tartom az I-es házat, mint a személyiségünket, a 3-ast, mint a kommunikációnkat, 5-öst, mint az életörömeink házát, és az igazat megvallva, mind a 12-őt. Mégpedig azért, mert lehet, hogy valakinek egy erős vallási politológiai karmája van, amihez át kell élnie egy hatalmas morális válságot - ebben az esetben pedig a 9, X és 12-es házak lesznek kiemelt jelentőségűek.

Ismerve ezt a tippet, trükköt, kicsit könnyebben evickélhetünk életünk tengerén, ahol hajlamosak vagyunk túl merevek és szigorúak lenni, oda bevihetünk egy kis szeretetet, művészetet, ahol pedig az aktuális hangulatunk uralkodik, ott észérvekkel megtámogatni gondolatainkat.

A legjobb döntésünk akkor születik, ha kimondásakor nem további félelmeket, hanem magabiztosságot érzünk. Ehhez azonban szükségünk van a racionális érvekre, amelyek meggyőznek minket a helyes útról és az erős érzelmi motivációnkra is, ami által úgy gondoljuk nincs lehetetlen, és ezért érdemes elindulni célunk felé.

A sok szakmai megállapítás miatt is szeretném újfent megemlíteni, hogy ezek az apró szösszenetek, nem helyettesítenek egy alapos asztrológiai elemzést, csupán egy icipicit közelebb visznek önmagunk elfogadásához. Születési képletünk egyedi, rengeteg összefüggést, analógiát és fényszög kapcsolatot kell vizsgálni ahhoz, hogy hasznos iránymutatásokat kaphassunk. Legelső lépésként a legjobb, ha vágyat érzünk önmagunk megismerésére és fejlesztésére, hogy közelebb kerülhessünk céljainkhoz. 

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások