Izgalmas és egészséges reggeli fürjtojásból

jan. 14., 2017

Izgalmas és egészséges reggeli fürjtojásból

Természetgyógyászok kúraszerűen ajánlják a fürjtojás alkalmazását, problémától függően, akár több héten keresztül. Gyerekeknek 2-3, felnőtteknek napi 4-5 fürjtojás ajánlott. Hatásos légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma, emésztőrendszeri betegségek, általános gyengeség, idegkimerültség esetén, immunerősítőnek, műtét vagy sugárkezelés utáni lábadozásra.

Az idegrendszer és a szív működésére, az agy teljesítményére is jótékonyan hat. Potencianövelő hatást tulajdonítanak neki, a férfierő növelésére is ajánlják rendszeres fogyasztását. Proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Forrás: ITT

Édesapám egyik erdélyi komája és annak fia, minden reggel kiszippantják ezt a sok erőt a kis tojásból. Állítólag nyersen a leghatásosabb. Ezt még nem próbáltam, de ajánlani tudom gyors reggelinek, vagy akár uzsonnának, vajas pirítósra ütve.

Hozzávalók személyenként:

  • 4-5 tojás 
  • 4-5 szelet rozskenyér
  • vaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:
 
Serpenyőben pirítsuk meg a rozskenyerek egyik, majd a másik oldalát. Ahogy megfordítottuk a kenyeret, egy kis vajdarabot tegyünk a tetejére, majd üssük rájuk a tojásokat. A serpenyőre tegyünk pár másodpercig egy fedőt. Csak annyira, hogy a tojásfehérje kifehéredjen, de a sárgája még lágy és krémes maradjon. Sózzuk-borsozzuk.
 
Jó egészséget kívánok!

Laboncz Edina

Hozzászólások