Kreatív konyha: Így készül a 10 perces medvehagymás pesto

ápr. 2., 2016

Kreatív konyha: Így készül a 10 perces medvehagymás pesto

 

Van 10 perced egy tápláló és isteni finom ebédre? Akkor tarts velünk, hogy megtudd, miként készítheted el pillanatok alatt a tavasz legkedveltebb növényének felhasználásával a szuper pestonkat!

Tedd fel főni a spagettitésztát, amíg az rotyog a tűzön, elkészítheted a pestot. Nem kell hozzá más, mint 10 deka medvehagyma, egy kis pirított fenyőmag, reszelt parmezán ízlés szerinti mennyiségben, só, bors, egy deci olívaolaj. Mindent zutty, beleteszel az aprítóba, megnyomod a gombot és addig darabolod, amíg megfelelő állagú nem lesz. Tádám! Már kész is, közben pedig a tészta is megfőtt. 

Ha pedig nagy mennyiséget készítesz, az arányokat tartsd be mindenképpen. Befőttes üvegbe eltéve, a tetején egy ujjnyi olajréteggel három-négy hónapig is eláll hűvös helyen, így bármikor előkaphatod, ha nincs kedved főzöcskézni. Pirítósra kenve is pazar.

Jó étvágyat!

Szilvási Kassai-EszterSzilvási Kassai-Eszter

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások