Miért pont ő kell nekem? Karmikus kapcsolataink

jan. 9., 2017

Miért pont ő kell nekem? Karmikus kapcsolataink

Amikor romantikus szerelmet látunk filmben, a valóságban, vagy szerelmes regényt olvasunk, mindig az fog meg bennünket, hogy az akadályok legyőzése után milyen boldogok is lesznek a főhősök. Ez a valóságban is így van, az igazán nagy szerelmek sosem szépen csendben, lassan alakulnak, hanem általában mindent felforgatnak, és számos megpróbáltatáson esnek át.

Ha a múltba tekintünk, háromféle együttélést különböztethettünk meg nagyszüleink idejében. Voltak, akiket társadalmi, gazdasági okokból házasítottak össze, ők "elvoltak", bár sosem voltak igaz társai egymásnak. Hiányzott a mindent elsöprő érzelem, a szenvedély, viszont volt közös munka és családalapítás. Voltak, akik már 14-16 éves koruktól összetartoztak, lelkileg voltak hasonlóak, jól ment a kommunikáció közöttük, valószínűleg az egyetlenek voltak egymás életében. Ők harmonikusan, csendesen éltek, nagy családot alapítottak. S végül voltak a hányatott sorsú szerelmesek, akiket tiltottak egymástól, vagy elsodorta őket a Sors párjuktól, ám újra eggyé lettek. Az utolsó kategória a legromantikusabb, közöttük volt a legnagyobb szenvedély, tisztelet, vágyakozás.

Valahol mélyen, mégha racionális lelkek is vagyunk, az utóbbit szomjazzuk, minden nehézségével, beteljesülésével. Viszont ezt a fajta kapcsolódást nem lehet erőszakosan kutatni, ilyen akkor adatik, amikor megértünk rá. Vagyis még ez sem biztos, mert nagyon sok esetben létrejön egymás megismerése, de ha a felek még nem tették túl magukat előző életükben elkövetett hibáikon, akkor a várva várt beteljesülés elmarad.

Ezek a karmikus kapcsolatok, amiket ezer közül is fel tudunk ismerni; már az első pillantástól kezdve megmagyarázhatatlan bizonyosságot, vonzalmat érzünk a másik felé. Tudjuk, mire gondol, megszaporodnak körülöttünk a „véletlenek”, paranormális jelenségek akár. Teljesen random módon összetalálkozunk a többezer fős városban, anélkül, hogy megbeszéltük volna. Ilyenkor azért általában, főleg a nők észreveszik, hogy valami különleges van a levegőben, ennek a fele sem tréfa. S valóban nem az, a feladat megérkezett. Ha rögtön egymásra találunk és élünk boldogan, akkor az nem ebben a típusú szerelemben lesz. Itt bizony komoly megpróbáltatások várnak, ahol le kell győznünk önmagunkat, sőt előző életbeli önmagunkat is. Általában az a fél ragaszkodik jobban a másikhoz, aki a múltban a hibát elkövette, ugyanis benne erősen él a vágy a javításra, mert már ezerszer megbánta tudat alatt előző életében elmulasztott, elhagyott, eltékozolt értékeit.

Asztrológiailag két ember közötti kapcsolódást szinasztriával vizsgálunk. Ez a két fél születéskori képletének összevetését jelenti. Ebből rögtön kirajzolódik, amennyiben a szerelmesek már előző életeikben is kapcsolatban álltak, és könnyebben megérthetjük azt is, mi a jelenlegi feladatuk egymással. Vizuálisan az egyikük képletében a gyors mozgású bolygók szorosan kapcsolódnak a másikuk valamely sorsbolygójához. Tehát a sérelmet a múltból hozó fél képletében a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó valamelyike együtt- vagy szembenáll a másik fél aszcendensével, Napjával, Holdjával, Vénuszával, Merkúrjával vagy Marsával. Ez természetesen még önmagában kevés jel, de nem figyelmen kívül hagyható. A kapcsolódás fajtájából (együttállás, szembenállás, kvadrát, szextil) tudunk következtetni kettőjük titkos feladatára.

Ha már éreztünk ilyet, akkor az örökké az emlékezetünkben él, és ha nem teljesedett be, akkor keressük a miérteket magunkban és a társunkban is. Amennyiben egymásra találtunk, akkor pedig folyamatosan jönnek a pofonok és nehézségek, de mindent legyőző akaratunk és vágyunk van arra, hogy ezeket megoldhassuk, mert tudjuk, hogy csak együtt lehetünk egészek!

 

 

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások

Házigazda

Béres Ferenc

Béres Ferenc

Nő és férfi a természet törvényei szerint is egymástól elválaszthatatlan egység. Az emberi élet lényegének, illetve annak megélésének alapjai. Talán ellentmondásnak tűnik, de valójában az egymástól való különbözőség és egymás nélkülözhetetlenségének szimbólumai. Az Ember, az Élet születéséhez szükség van mindkettőjükre. Nem volt tehát kérdés számomra, hogy szeretnék-e írni az igenelet.hu oldalán, hiszen azt gondolom, hogy bármilyen témának jót tesz a többféle nézőpont. Minden írás egy képzeletbeli utazás Ogügiére, a nimfák szigetére, ahol egykor Odüsszeusz hajótörést szenvedett. Két legfontosabb iránytűm pedig az igazságkeresés és a szépség szeretete. Talán a Nők számára is érdekes, hogy hogyan vélekedik az egészségről, családról, nevelésről, kulturális témákról vagy más dolgokról egy férfi… Van egy csodálatos feleségem és egy gyönyörű kislányom. Egyébként, ha hobbi, akkor a múlt és régi plakátok. Ha ital, akkor bor. Ha város, akkor Budapest. Ha író, akkor Szerb Antal. Ha költő, akkor Ady. Ha sport, akkor küzdelem. Ha pihenés, akkor Balaton. Ha élet, akkor igen.

Közösség

Hírlevél feliratkozás