Nyaralás extrákkal

júl. 25., 2017

Nyaralás extrákkal

A nyári közös családi utazások elmaradhatatlan velejárói a kisebb-nagyobb összeveszések, viták. Ezek valahogy úgy jönnek, ahogy mennek, gyorsan egymás után.

Persze azért némileg megmosolyogtató az, hogy nem kevés nagy nyaralás végződik válással, pedig nem biztos, hogy ennyire vérre menő komolysággal kellene tudomásul venni a kisebb-nagyobb nézeteltéréseket. Igaz, nem mindenkinek sikerül felülemelkedni, gyorsan lecsillapodni, no meg az év közben sikerrel takargatott problémák is a vakáció alatt törnek felszínre.

Főleg, ha kisgyerekekkel közös nyaralásról van szó, bizony kevés lehetőség adódik a kikapcsolódásra, a pihenésre, és gyakran a szülők is ingerültebbek lesznek ettől. Sokszor hiába határozzuk el előre, hogy igenis lazán vesszük a váratlan, ismeretlen helyszínek, helyzetek rejtette problémákat, mégsem sikerül átadnunk magunkat a pihenésnek. A könnyen dühbe guruló vagy egyszerűen csak mindenen idegeskedő családtagokra való tekintettel érdemes már jól kitapasztalt, bevált, nyugodt pihenőhelyeket választani, hogy az újabb és újabb kihívások senkit se hozzanak ki a sodrukból. Mert hogyha idős családtagokkal, nagyszülőkkel, rokonokkal utazunk, akkor erre is érdemes tekintettel lenni.

Az, hogy egy vakáción mindenki egyformán jól érezze magát, ritkán jön össze, de azért a körülmények és mi magunk sokat lendíthetünk a dolgon.  

Szaplonczay DóraSzaplonczay Dóra

Hozzászólások