Nyáridéző mediterrán egytál

okt. 29., 2016

Nyáridéző mediterrán egytál

A nyár emléke akkor a legintenzívebb, ha a szánkban érezzük. E borongós őszi napon idézzük fel a napsütés és vízpart hangulatát ezzel a mediterrán egytálétellel!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 egész csirkecomb
  • 30 dkg jázmin rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fekete olívabogyó
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 doboz darabos paradicsom konzerv
  • egy marék mirelit borsó
  • 1-1 piros- és fehérpaprika

Elkészítés:

A csirkecombokat feldaraboltam, sóztam, borsoztam és erős tűzön, kevés olívaolajban mindkét oldalát elősütöttem. A visszamaradt forró olajban egy kockára vágott hagymát, egy paradicsomot, egy-egy piros- és zöldpaprikát, 3-4 egész fokhagymát, fél marék fekete olajbogyót, fél marék mirelit borsót egy kicsit megpirítottam. A tűzálló tálba beleszórtam a jázmin rizst, belekevertem a zöldségeket. Felöntöttem annyi zöldséges alaplével (leveskockából) amennyi ellepi, hozzáadtam még egy doboz darabos paradicsomkonzervet, oreganóval fűszereztem. Az elősütött csirkecombokat bőrükkel lefelé ráültettem a rizságyra és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt megsütöttem. A sütési idő vége felé a combokat megfordítottam, hogy szépen megpiruljanak. A rizs ez idő alatt szépen megfő, megpirul.

Igazi vendégváró étel. Egy pohár száraz roséval kínálom.

Fejes Anikó

Hozzászólások