Ősidők szele szisszen elő - "Aki" megelőzte Buffalo Billt

júl. 13., 2015

Ősidők szele szisszen elő - "Aki" megelőzte Buffalo Billt

A divat egyik fő jellemzője, hogy hatására indokolatlanul ronda ruhaneműket képesek magukra ölteni emberek. De mivel divatos, ezért felveszik, hiszen ha nem teszik, esetleg sanda szemmel néznek rájuk köreikben. Ha nem felveszik, akkor a lábukra húzzák. Igen, ez a ruhanemű a cipő! A ’90-es évek egyik „leggázabb” lábbelije pedig mindenképpen a Buffalo. (Fontos megjegyezni, hogy a Buffalo egyébként a mai napig létező márka, mégis a legtöbb embernek ez a név AZOKAT a bizonyos csukákat jelenti.)

Bumfordi, idétlen, komikus – a top 3-ban ezek a szavak jutnak eszembe erről a lábon viselt mérföldkőről. Emlékeim szerint előszeretettel viselték az úgynevezett diszkósok, illetve alacsony emberek. (Volt egy osztálytársam, aki mindkét kasztba beletartozott.)

Ha a kecsességnek van tökéletes ellentéte, akkor az mindenképpen a holdjáró Buffaloban való lépegetés. Vagy inkább trappolás... Mégis sokan éltek a lehetőséggel, hogy viseljék, máig ható emlékezetét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a google-ba beírva a „Buffalo” szót, a második helyen jelenik meg a cipő (shoes). Megelőzve a Buffalo Billt és a Buffalo soldiert. Ez pedig nem lehet véletlen.

Balczó Mátyás

BM

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások