Pihenjünk most, amennyit csak tudunk, mert nagyon nehéz időszak jön!

aug. 22., 2017

Pihenjünk most, amennyit csak tudunk, mert nagyon nehéz időszak jön!

Amíg a Nap nem lép be a Szűz jegyébe, legfontosabb, hogy megőrizzük nyugalmunkat, feltöltődjünk. Ismét nagy bolygótömörülés van az Oroszlán jegyében, ami hajlamossá tehet minket a túlzásokra, hirtelen haragra, cselekvésre, meggondolatlan kijelentésekre. Az időjárás még mindig szolgáltatja a strandidőt (igaz, viharok is várhatóak), kiválóan lehűthetjük magunkat fizikailag és lelkileg is.

A feltöltődés szükségességét mindannyian érezhetjük, egyszerűen túl pörgős, zavaros és békétlen minden. A szegény Rák Vénusznak meg harmóniára, gondoskodásra, emocionális energiákra lenne szüksége, úgy tudná magát jól érezni. A Mérleg Jupitertől kap egy kvadrátot, ami jelzi, hogy ezt a külvilágnak való megfelelési kényszer, bírálatok nehezítik. Próbáljunk tudatosan erre a kis időre befelé fordulni, családi-baráti viszonyainkat ápolgatni, megtölteni friss és mély élményekkel a szívünket.

Szeptemberben ugyanis ennél már jóval több megoldandó feladatunk, élesebb helyzeteink lesznek. A Szűz jegyébe sorra érkeznek a gyors mozgású bolygók, melyek előrevetítik, hogy az alaposság, szorgalom, kitartás kelleni fog a következő hetekben. Itt már nem menekülhetünk a felelősség elől, igenis vállalnunk kell azt minden életterületünkön.

A héten tehát tegyünk meg mindent, ami testi-lelki feltöltődésünket segíti, készüljünk fel a nem sokára következő dolgos és építő hétköznapokra. Még a Merkúr is retrográd, azaz hátráló mozgást végez szeptember 5-éig, azaz ügyeinkben nehezített pályával kell megbirkóznunk, kommunikációnk is akadozik, félreérthetünk dolgokat.

Amennyiben lehet, ne most kössünk szerződést, vásároljunk tartós háztartási eszközt vagy autót. Gyermekeink biztonságára legyünk fokozottabb figyelemmel, és viseltessünk nagyobb türelemmel az irányukba, ugyanis ilyenkor ők sem igazán találhatják a helyüket, túl intenzívek, meggondolatlanok lehetnek.

Tovább erősíti a hátráló Merkúr hátrányait a Halak Neptunusszal alkotott szembenállása, amiből következik, hogy hajlamosak lehetünk a valóság kikerülésére, álomvilágba, ábrándokba menekülni. Ami ugyanis tetszik nekünk, megmozgatja a Vénuszunkat, azt nem létező tulajdonságokkal is hajlamosak vagyunk felruházni, majd mikor lekerül a rózsaszín szemüveg, egyre több hiányosságra, csúf igazságra derül fény. Magunkat megóvva a csalódásoktól, a napokban minden szépet és jót osszunk el kettővel, és ha még úgy is vonzónak találjuk, akkor se döntsünk véglegesen valaki vagy valami mellett.

Válasszunk habitusunknak megfelelő kikapcsolódási módot, legyünk több időt a biztos családi környezetben, kényeztessük érzékeinket lehetőségeinkhez mérten.

Tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas) érintettség esetén keressük az aktív pihenést, ahol izmainkat sem kell nélkülöznünk. Fedezzünk fel kihívásokkal teli tájakat, jó bulikat. Érezzük, hogy élünk.

Vizes (Rák, Skorpió, Halak) beállítottságnál a nyugalmat, családi rendezvényeket fogjuk előnyben részesíteni. Ahol érezhetjük, hogy fontosak vagyunk és segíthetünk másoknak, táplálhatjuk őket érzelmekkel, energiákkal. A vízpart természetesen most is jó hatással lesz ránk.

Föld jegy (Bika, Szűz, Bak) túlsúlyánál fizikailag adjunk magunknak kimenőt, hadd töltődjenek fel mindig munkában lévő testrészeink. Együnk finomakat, egészségeset, aludjunk eleget. Lustálkodjunk kedvünkre még ebben a rövid időszakban.

Levegő (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) érdekeltségnél pedig a hátráló Merkúr ellenére, beszélgessünk nagyokat, találkozzunk barátokkal. Nézzünk meg egy kiállítást, jó filmet, amiről aztán elmélkedhetünk és megválthatjuk a világot képzeletben.

 

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások