Társunk a tükrünk

aug. 7., 2017

Társunk a tükrünk

Mi, emberek társas lények vagyunk, nem érezzük jól magunkat hosszabb távon egyedül. Ha mégis így alakul, nehezebben találunk célokat, motivációt a hétköznapokra. Vágyunk valakire, akivel felnőtté válásunk után egy egészet alkothatunk és újragondolhatjuk a család fogalmát. Mintáinkról, arról már írtam, hogy mit keresünk abban a bizonyos partnerben, melyek lesznek azok a tulajdonságok, értékrendek, melyeket mindennél előrébb sorolunk, ha választanunk kell.

Arról azonban még nem esett szó, hogy minden kapcsolat tanít minket. Mindig pont a megfelelő időben, a megfelelő másik felünket kapjuk, sőt ha erősen ellenállunk és nem alakítunk ki viszonyt senkivel, akkor a munkahelyünkön és/vagy a baráti körünkben kapjuk meg azt az embert, akitől fejlődésünket remélhetjük.

Nagyon igazságosan kapjuk életünkben a lehetőségeket, fájdalmakat és a szívünket melengető örömöket. Csak sokszor hajlamosak vagyunk nem értékelni kellőképpen a jót, a rosszat pedig arra használjuk, hogy utána az önsajnálatba menekülve nyalogathassuk sebeinket. Tudatosságunk a kulcsa mindennek, saját boldogságunknak is. Ahogyan a testünk üzen az egészségügyi problémákkal, amikor valami nagyon nincs rendben a lelkünkben, úgy a párkapcsolatunk is megvilágítja azokat életterületeinket, melyekre korábban nem fordítottunk kellő figyelmet.

Attól függően, hogy társunk születési képletében milyen csillagjegyek hangsúlyosak (Aszcendens, Nap, Hold, uralkodó bolygó), próbáljunk meg magunkba nézni, hol lehetnek az elakadásaink.

Kos: ez a partner megmutatja nekünk, hogy szükségünk van önbecsülésünkre, arra, hogy kiálljunk igazunkért, merjük vállalni igényeinket. Túl sokszor adódhatott, hogy képtelenek voltunk nemet mondani, és ezzel magunknak okoztunk bosszúságot. Mellette megtapasztaljuk, hogy milyen érzés az élvonalban büszkén, saját utunkat járni.

Bika: a biztonság érzését és megteremtésének képességét sajátíthatjuk el társunktól. Anyagi javaink helyes beosztását, egy élhető, nyugodt otthon megteremtését fogja nekünk megmutatni, vagy adja az indíttatást arra, hogy ezt elérjük. Kényelemre, a Föld szépségeire és értékeire is felhívja figyelmünket, gondoskodik pihenésünkről.

Ikrek: amennyiben az Ikrek a hangsúlyos jegy párunknál, akkor bizony túl komolyan vesszük az életünket, és hajlamosak vagyunk belefásulni. Ő megtaníthat arra, hogy a beszélgetés mindenre gyógyír, az intelligencia sosem megy ki a divatból. Valamint alaposan felkavarja eddigi állóvizünket, mozgalmakat, társasági eseményeket és remek szórakozási lehetőségeket tapasztalhatunk meg általa. A lényeg, hogy kiszakadjunk a mókuskerekünkből és fedezzük fel a világ csodáit.

Rák: ez a kapcsolat az érzelmi felnövésünkre, szeretetünk áramoltatására lesz a legnagyobb hatással. Eléri, hogy ha eddig túlságosan racionálisan szemléltünk dolgokat, most meghalljuk a szívünk szavát is. A rideg, törtető és sokszor mártír magatartásunkon fog segíteni finoman, gondoskodva. Megláthatjuk általa a múltunkban tapasztalt élmények értelmét, feldolgozhatjuk sérelmeinket.

Oroszlán: ebben a társulásban önmagunkról tanulhatunk a legtöbbet. Az eredetünkről, egónkról, arról, hogy büszkén álljunk ki a nyilvánosság elé. Túl zárkózott és félénk magatartásmintáinkon tudunk csiszolni, kiemelkedni a tömegből, kicsit nyitni a világ felé. Amikor Oroszlánt kapunk, fel kell töltekeznünk hittel és lelkesedessél önmagunkat illetően. Fontos lesz az igényes megjelenés, és hogy a külvilágban megmutassuk csillogó és határozott énünket.

Szűz: társunk e csillagjegy által a precizitást, intelligenciát és a konzekvens gondolkodást tanítja nekünk. Belső értékeinkre illik nagyobb hangsúlyt fektetnünk, mint korábban, hisz hiába a tökéletes külső, ha belül üresnek érezzük magunkat. Ösztönöz célokra, a biztonság megteremtésére anyagilag, valamint kitartásunk fejlesztésére. Racionális eszmékre sarkall, elvárja, hogy gondolkodjunk és legyünk büszkék is eszünkre.

Mérleg: Mérleg párunktól a kompromisszumkötési technikákat és a diplomáciát sajátíthatjuk el mesterfokon. Valószínűleg korábban túl beképzelten álltunk hozzá a világunkhoz, fejjel mentünk a falnak, nagy lendülettel. Most ideje meghallgatni a pro-t és kontrát, mielőtt döntést hozunk, figyelembe vennünk mások érdekeit. Harmóniát és békét teremthetünk általuk, nyugalomra lelhetünk saját középpontunkban.

Skorpió: ez a kapcsolat mindenképpen sorsfordító és kellőképpen mély lesz számunkra. Érzelmek garmadájával állunk szemben, úgy mint ragaszkodás, szerelem, gyűlölet, harag, féltékenység, birtoklás. Szükségünk van arra, hogy végre belemenjünk olyan helyzetekbe, ahol vállalhatjuk a szélsőséges igényeinket és megélhetjük a mennyet és poklot is. Eddig ugyanis túl biztonságosan és unalmasan tengettük napjainkat, nem derült ki igazi belső célunk.

Nyilas: társunk itt kinyitja számunkra a világot és a lehetőségeket. Hittel és lelkesedessél, optimista szemlélettel leszünk gazdagabbak általa. Új kihívásokra ösztönöz, idegen tájakra visz el szellemileg és fizikailag egyaránt. Korábban kicsit szétszórtak lehettünk, nem igazán tudtuk saját prioritásainkat sem kezelni, illetve azt sem, mihez kezdjünk magunkkal. Tapasztalatszerzést, életörömöket, fizikai- és szellemi aktivitást remélhetünk ebből a kötelékből.

Bak: ennek a jegynek az üzenete, hogy figyeljünk az apró részletekre, higgadtan és az érzelmeinktől nem elvakítva tudjunk dönteni fontos kérdésekben. Az életörömök hajhászása helyett vágyni kezdünk egy teljesen hagyományos családi létezésre, biztos anyagi háttérre. Nem félünk ezért alaposan megdolgozni, keményen és határozottan kitartani választottunk mellett. Önfegyelemre, szorgalomra és valódi értékteremtésre ösztönöz.

Vízöntő: Vízöntő szerelmünktől megtapasztalhatjuk a különlegesség érzését. Fogékonnyá tesz minket a technika és a világ fejlődésére. Egyéniségünket fogja értékelni, előhozza belőlünk azt az eldugott mozaikdarabkát, amit csak titokban dédelgettünk magunkban. A kommunikáció felértékelődik, megtanulhatjuk, hogy rossz és jó dolgokról egyaránt lehet magasröptűen társalogni. Felvállalhatjuk magunkat, különcségeinket, egyedi elképzeléseinket. Nem leszünk korlátozva, függetlenségünk felszabadít.

Halak: ez a románc nagy valószínűség szerint megismerteti velünk a lélek szépségét és mélységeit. Ezelőtt túl megfontoltan és ésszerűen próbáltunk élni, hagyományokat tisztelve, korlátok között. Itt az ideje annak, hogy merjünk érezni, szeretni, gondoskodni, gyógyítani. Frusztrációnk levezetésére sokkal optimálisabb művészi énünket előhúzni a kalapból, mint túlórákba menekülni munkahelyünkön. Fedezzük fel önmagunkat, nyissunk a spirituális dolgokra, kerüljünk közelebb önmagunkhoz.

Természetesen előfordul, hogy több csillagjegy is kiemelt szerepet kap egy születési képletben, ez esetben érdemes néznünk, hogy mely életterületünkön kell alkalmaznunk ezeket a kisebb változtatásokat, hogy boldogabbak legyünk. Ne féljünk a kapcsolatoktól, mind- mind más tükröt tart nekünk, és saját magunkhoz kerülünk közelebb általuk.

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Hozzászólások