Tetovált lány - mire nem vagyunk képesek a szépségért!

febr. 25., 2016

Tetovált lány - mire nem vagyunk képesek a szépségért!

„Hogy mire nem képesek a nők a szépségért! - hangzott el ez a kijelentés egy kozmetikai szalonban várakozó férfi szájából évekkel ezelőtt, aki türelmesen, de méltatlankodva várta, hogy a párja szájkontúrjának színét tartóssá tetoválják.

Nemcsak a szépségért, de a praktikumért is képesek vagyunk szinte bármire. Ma, a rapid korban már nem kell hosszú időt töltenünk az arcunk megrajzolgatásával sem. Egy pontosan megtervezett, precízen kidolgozott sminktetoválás viselésével nemcsak szépek lehetünk a nap 24 órájában, hanem időt is spórolhatunk, a sminkeléssel töltött időt a felére csökkenthetjük.

Bőginé Dóri mesterkozmetikusnál jártunk és beszélgettünk vele a sminktetoválás folyamatáról.

Igenélet: Kiknek ajánlod a sminktetoválást?

Bőginé Dóri: Tulajdonképpen bárkinek. A tetoválás lányege, hogy szebbé varázsoljuk az arcot, a tekintetet, de használhatjuk az archibák és az asszimetria javítására is.

IÉ.: Mit veszel figyelembe a szín kiválasztása előtt?

B.D.: A szemre a nagy általánosságban ébenfekete festéket használunk, figyelembe vesszük a bőrszínt és a hajszínt, de az ügyfél egyéni kérését is.

Készül Kriszta karakteres kontúrja

IÉ.: Mi a legelső lépés, ami elengedhetetlen a problémamentes munkához?

B.D.: A legelső lépés az arc megtisztítása, a sminkmaradványok eltávolítása, a bőr fertőtlenítése és az érzéstelenítés, mely lidocain tartalmú krémkészítményekkel történik.

IÉ.: Mennyi időt vesz igénybe a tetoválás?

B.D.: A tetoválás ideje nagyon változó, függ attól, hogy az arc melyik részén dolgozunk, függ az egyén bőrének befogadásától, a fájdalomtűrő képességétől. Vegyünk egy példát! A felső szemkontúr tetoválása körülbelül másfél órát vesz igénybe. Egy alkalommal kizárólag csak egy érzékszervet tetoválunk, a szemnél vállalható be az alsó és a felső kontúr is egyszerre.

A bal kész, a jobb még nem: szembetűnő a különbség

IÉ.: És a regenerálódás?

B.D.: Ez szintén változó, egyénfüggő, de összességében alig néhány nap. Ha az ügyfél betartja az utasításaimat, akkor megkönnyíti és le is rövidíti a gyógyulás folyamatát. Távozás után a tetovált részt egyszerű fehér vazelinnal kell kenegetni, naponta többször. Semmiképp nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon a bőr, mert száradáskor a festék kipotyoghat a felvitt területről és kezdődhet újra minden.

IÉ.: Sokszor szükség van korrekcióra?

B.D.: Korrekcióra szinte mindig szükség van, de a korrekció milyensége és az ideje a nem mindegy. A tetoválástól számított harmadik héten visszarendelem az ügyfeleimet, akkorra már biztosan gyógyultnak számít a seb és a bőrük is befogadta a megfelelő festékanyagot.

Krisztánk szerint a beavatkozás nem fájt, másnap sem csúnya, kenegeti hősiesen, s néhány hét múlva megcsináltatja az alsó kontúrt is.  

 

 

Szabó JuditSzabó Judit

Hozzászólások