Theta Healing® - ismerd fel a benned rejlő teremtő erőt!

máj. 30., 2016

Theta Healing® - ismerd fel a benned rejlő teremtő erőt!

Amikor megismertem Frankó Évit, az első benyomásom az volt róla, hogy lenyűgöző az az életöröm, ami belőle árad. Egy szép nő, aki nagyon szeret élni. Elmondta magáról, hogy korábban egy multinacionális cég alkalmazottja volt, két gyönyörű kisfia van, illetve azt is, hogy pályája kezdetén agykutatással is foglalkozott. Általa ismertem meg a Theta Healing® meditációs technikát, mely egyben vallásoktól független spirituális filozófia is. Ezt a technikát a javunkra fordítva akár azonnali változást érhetünk el lelki blokkok, egyéb problémák esetén. Azt a szeretetenergiát, amivel dolgozunk, a feltétel nélküli szeretet terének nevezzük és egy ragyogó, fehér fényként képzeljük el, vagyis vizualizáljuk. A gyakorlatok során detektáljuk a tudatalattiban azokat a negatív érzéseket, hitrendszereket, amelyek gátolnak minket, majd ezt a Teremtő (Isten, Univerzum, Forrás stb., kinek-kinek hite és meggyőződése szerint) segítségével pozitív, minket szolgáló, segítő mintákra cseréljük. Mindez théta agyhullámon történik, 4-7 Hz frekvencián, ami egyébként az álom állapotának első fázisa is. Egyre sokasodik azon kutatások és tapasztalások száma, melyek azt támasztják alá, hogy sok betegség lelki eredetű (pszichoszomatikus), és a meditáció nagyon jó hatással van testre, lélekre és szellemre egyaránt.  Többféle módszer ismeretes erre, érdemes kipróbálni ezeket. Most már közel fél éve ismerem, használom és élvezem a Theta Healing® technikát. Évi a módszer oktatója, tanítója, őt kértem meg, hogy kommentálja személyes élményeimet.

IgenÉlet: Többféle meditációs technikát kipróbáltam már. Volt olyan, amikor hosszasan, szinte minden egyes ujjpercünket és szőrtüszőnket külön-külön el kellett lazítani – számomra ez nagyon unalmas folyamat. Könnyen belealszom a meditációkba, illetve gyakori, hogy utána zúg a fejem és szédülök. Amikor rátaláltam a Theta Healing® módszerére, azt tapasztaltam, hogy ezzel minden negatív élmény kiküszöbölhető. Nincs sem unalom, sem rosszullét, sem belealvás! Évi, tudod a választ arra, hogy miért éreztem magam sokkal jobban a thétás meditációk után, mint előtte bármelyik más meditáció esetében?

Frankó Évi: A théta agyhullám állapotában, amikor ilyen meditáción veszel részt, vagy ilyet végzel, gyakorlatilag a forrásenergiához, a Mindenség Teremtőjéhez kapcsolódsz, és ezáltal a kapcsolódás által átjár téged a feltétel nélküli szeretet és azt éled meg, hogy eggyé válsz a Forrással. Amikor átjár ez a nagyon magas rezgésű szeretetenergia, akkor fantasztikus boldogságot élsz meg. Vianna Stibal, a Theta Healing® megalapítója jött rá arra, hogy mennyire hatásos ez a módszer, és elkezdte vizsgálni, hogy miért. Egy vezetett meditáció segít megélni ezt az állapotot, mely egyébként a könyvesboltokban kapható Theta Healing® című könyvből is elsajátítható.

IÉ.: Ennek a bizonyos első thétás meditációnak az alkalmával azt éreztem, hogy ez a módszer tényleg más, különbözik a többi energiagyógyászati módszertől. Megvásároltam a könyvet, részt vettem Theta Healing®-konzultáción, majd elvégeztem két tanfolyamot, egy alapot és egy haladót. Van, aki hasonló lépéseket tesz, majd tanárrá válik, mint ahogyan te is. Létezik Theta-karrier, felteheti valaki erre az életét?

F.É.: Azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy mindenki az egyéniségének és az ő egyedi jellemzőinek megfelelő módon alkalmazza a módszert. Ha egy meditáción szeretne részt venni, jöjjön el. Ha kezelésre szeretne jönni, akkor vegye igénybe azt. Ha viszont szeretné a mindennapjaiban alkalmazni ezt a technikát, akkor érdemes tanfolyamra jönni. Miután valaki tanfolyamot végzett és maga is konzulenssé válik, akkor valóban lehet ez egyfajta karrier. Hogyha konzulensként sikereket ér el valaki, pozitív visszajelzéseket kap a klienseitől, akkor érdemes lehet akár egy tanári képzésen is részt venni. Tanári képzéseket kizárólag Vianna Stibal tart, csakis általa válhat valaki a Theta Healing® oktatójává, konzulenseket pedig kizárólag Vianna Stibal által oktatott tanárok képezhetnek. Minden konzulens nemzetközi oklevelet kap, illetve a tanárok is rendelkeznek tanúsítvánnyal, melyet közvetlenül Vianna Stibaltől kapnak. Nagyon ritkán Vianna is tart konzulensi képzéseket, tavaly Dubaiban részt vehettem egy ilyenen, óriási élmény volt.

IÉ.: Azt vettem észre, hogy mióta ezt a technikát gyakorlom, könnyebb pozitívan gondolkodnom!

F.É.: Ezzel máris előrébb vagyunk! Az agy folyamatosan teremti a körülöttünk lévő valóságot. Akár tudatában vagyunk ennek, akár nem, teremtjük az életünket. Nagyon fontos, hogy tudatosan jó dolgokat teremtsünk magunk köré és pontosan tisztában legyünk azzal, hogy mi vagyunk azok, akik teremtjük az életünket. Így már nem másokat hibáztatunk azért, ami velünk történik, hanem tudjuk, hogy mi vagyunk azok, akik tudunk változtatni, önmagunk mellett dönteni és képesek vagyunk egy csodálatos életet teremteni saját magunknak.

Frankó Évi és Zigó Judit

IÉ.: Ami még nagyon tetszik nekem, az az, hogy megtanultam: ÉN vagyok a felelős saját magamért. És ez egyáltalán nem ijesztő, sokkal inkább megnyugtató.

F.É.: Ez jelentheti azt, hogy megérkezett hozzád az az erő, amivel rendelkezel, hogy az életed magadnak teremted. Nagyon jó, hogy ezt így érzed, mert sokan félnek a felelősségtől, mert azt gondolják, hogy nagy teher, de amíg ebben a félelemben élnek, addig nem is tudnak jó dolgokat teremteni saját maguknak. Onnantól kezdve, hogy rájönnek, hogy ettől nem kell félni, bármire képesek és ez egy nagyon fontos dolog. Szívesen hallanék tőled olyan példát, hogy a régi mintáid alapján hogyan működtetted ezt és ez miben változott.

IÉ.: Sokáig azt gondoltam, hogy a jelenlegi problémáimról a több éve halott szüleim tehetnek. Ma már nem hibáztatom őket. Rengeteget pörögtem a munkahelyi feladataimon, talán túlzott maximalizmussal. Olyan emberekhez ragaszkodtam, akiknek én nem voltam annyira fontos, mint ők nekem. Ma már nem görcsölök ilyen dolgokon, könnyebben engedek el érzéseket, dolgokat, de akár embereket is, ugyanakkor könnyebben is fogadom be ezeket. Minden nap, vagy majdnem minden nap használom a thétát. Ha csak annyit teszek, hogy a feltétel nélküli szeretet energiáját használva megpihenek, már az is nagyon pozitív hatással van rám.

F.É.: Ilyenkor kapcsolódsz a forrásenergiához, a Teremtő energiájához és ebben a szeretetenergiában tudsz jelen lenni.  Úgy érzem, hogy nálad az az érzés is megérkezett, hogy jobban becsülöd magad, mint korábban.

IÉ.: Elmondhatjuk, hogy te a thétában, a feltétel nélküli szeretet terében éled a mindennapjaidat. Milyen érzés, amikor a tanítványaid pozitív visszajelzéseket adnak?

F.É.: Természetesen a visszajelzések, a szeretet, amit a tanítványoktól, kliensektől kapok, megerősítenek abban, hogy jó úton járok. Rendszeresen kapok beszámolókat sikerélményekről, eredményekről, pozitív tapasztalásokról, csodákról.

 ***

Évi havonta több alkalommal tart különböző tanfolyamokat, meditációs alkalmakat, illetve olyan rendezvényeket, ahol a Theta Healing®-et még nem ismerők ingyenesen kipróbálhatják a kezeléseket és megismerhetik a módszert, megtapasztalva annak jótékony hatását.  Részletek az internetes oldalakon!

Évit az alábbi HONLAPON érhetitek el.

Illetve a Facebookon ITT.

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások