Tincshangulat, avagy hajmacerák felsőfokon

febr. 13., 2018

Tincshangulat, avagy hajmacerák felsőfokon

Végtelenül hosszú időt vagyok képes a hajam macerálásával tölteni. Persze ez nem feltétlenül írható annak számlájára, hogy nő vagyok, hiszen ismerek pár férfit, akik lazán túltesznek rajtam ebben. Ha végignézek a fürdőszobám polcain, azt kell látnom, hogy a piperék nagy részét a hajas cuccok foglalják el. Bevallom, talán többet, mint indokolt lenne. Hajat mosni mindenki szokott, a sampon és balzsam semmi extrát nem jelent. De mi van ezen túl?

Hajszárító, hajvasaló, mini hajvasaló, hajsütővas - gyakran vasalom a hajam, bevallom, szinte minden egyes nap. Igyekszem cserébe a hajszárítót kevesebbszer használni. De a hajat formázni elsősorban hőhatással lehet, bár ez nyilván nem tesz túl jót neki. Elegánsabb alkalmakra pedig elő a sütővassal és éljenek a fürtök!

Hővédő spray, krém, fluid és tej - éppen az említett hőhatás ellen. Remélem, hogy tényleg hatnak ezek a cuccok és védenek valamennyire a hő okozta károsodástól, hiszen alapvetően növesztem a hajam.

Hajformázó hab, spray és krém - a még nedves hajamra kenem ezeket és abban bízom, hogy rendezettebbé, elegánsabbá tudom varázsolni a tincseimet.

Hidratáló krém, spray, szérum és olaj - a szálkásodás, kiszáradás ellen. Imádom, amikor a hajam olyan puha, mint a yorkshire terrierek szőre.

Hajlakk, paszta, wax, krémzselé - a végső forma érdekében, azért, hogy minden egyes hajszál a helyén legyen, mérnöki pontossággal. Mert úgy szeretem.

Hajfesték - a hajam vagy 20 éve egyszínű fekete. Magam festem, nem egy bonyolult dolog. Az első években csak feldobtam kicsit az eredetileg barna tincseimet. Mára komoly feladat a sok ősz hajszál elrejtése.

Na meg csavarók, gumik, csatok, kontytűk, hajfánkok, csipeszek, hullám- és csitcsatok, hajráfok, hajpántok, fejdíszek. És ha egyik sem jön be? Akkor a kalapok, sapkák, turbánok és fejfedők. Szinte nincsenek határok, korlátok vagy szabályok.

És persze kell egy jó fodrász is. Hiszen muszáj kinézni valahogy. Fel is hívom, ideje frissíteni a fazont. Elvégre nem lehetek “csumpi”! Említettem már, hogy az indokoltnál többet macerálom a hajamat…?

Zigó JuditZigó Judit

Hozzászólások