Titkok és praktikák, hogy könnyebb legyen az élet - 1.

dec. 17., 2016

Titkok és praktikák, hogy könnyebb legyen az élet - 1.

Az interneten rengeteg tipp és trükk terjed, amivel praktikus, az életet megkönnyítő kis eszközökhöz juthatunk, vagy éppen könnyebben átvészelhetjük a rázós helyzeteket. Tervem, hogy egy ilyen sorozatot indítva nemcsak átadom, de átadás előtt ki is próbálom ezeket, hogy biztosan csak arra érdemes tippek jelenjenek meg itt. Másrészt az én saját, bevált praktikáimat is szeretném a köz javára bocsátani. Úgy jó, ha minél többen tudunk róla, ugye? :)

1. Hogy ne csússzon le a harisnya

Gyakran hordok nejlonharisnyát, szinte minden egyes nap. Most egy nagyon intim dolgot árulok el: a harisnya alatt ugyebár van egy bugyim, mint mindenkinek, de én felveszek egy nagy, magas derekú, erős (feszesítő) bugyit a harisnya FÖLÉ is. Mint Superman. Mivel így a harisnyám nem csúszik le, nem kell egész nap rángatnom, ezért nem is szakad el, sokáig megmarad, nem szalad fel a szem. Valaki erre azt mondta, égő lenne neki, ha elájulna és látnák a mentők, hogy dupla bugyogó van rajta. Őszintén, mennyi erre az esély? Nem sok. Na és mennyi az esély egy állandóan csúszkáló, lógó harisnyára? :) Na ugye!

2. Hogy finom legyen az étel

Nagyon sok fűszert használok. Úgy értem, sokfélét is, meg nagy mennyiségűt is. És hát régen ezeket csak úgy bedobtam valahová a kis zacskójukban, aztán meg szóródtak szerteszét. Nem volt jó megoldás. Most egy külön műanyag dobozban vannak, ABC-sorrendben, minden kis zacskó gondosan visszahajtva és gemkapoccsal rögzítve. Babérlevél, bazsalikom, cayenne bors, chili, curry, feketebors, fahéj és így tovább, egészen a zsályáig. Így megőrzi az aromáját, nem szóródik ki, főzésnél pedig csak végigpörgetem, és ami illik az ételbe, abból szórok bele. Elég egyszer rászánni az időt és rendbe rakni. Utána már csak fenn kell tartani a rendszert és élvezni!

3. Hogy csillogó legyen a lábunk

Most ezt így télen nem annyira tudjuk alkalmazni, de lesz még tavasz, nem is nagyon sokára és akkor imádni fogjátok! Létezik zselé állagú babaolaj, mindenhol kapható, erre lesz szükség a művelethez, meg egy highlighterre, ami lehet por vagy préselt állagú. Ha préselt, akkor egy kaparóval vagy késsel meg kell törni és a babaolajzselébe keverni. Arany vagy ezüst árnyalatú is lehet, amilyennek szeretnénk, a lényeg, hogy a highlighter porrá zúzva legyen elkeverve az olajzselében. Ezt a csillogó olajat kenjük a lábszárunkra, nyáron nagyon csábos lesz, mert nemcsak csillog, de szépen hidratált is lesz a lábunk.

Egy bugyi alá, egy bugyi fölé. ;)

4. Hogy ne csússzon fel a cicanaci

Na, ez már sokkal inkább téli trükk. Vannak ezek a jó meleg, thermo cicanadrágok, amiket persze nem hordunk magában, mert a leggings még mindig nem nadrág, de egy szoknya vagy hosszú (úgy értem, popót takaró) pulcsi alá naná hogy felvesszük. És akkor jön az, hogy az az átkozott naci felcsúszik. Ilyenkor irány a méterárubolt és 4-5 cm vastag gumit (jó, ha plüssgumi) kérünk, majd ebből 10-12 cm-es darabokat vágva, a cicanadrág szárának aljára varrjunk “talpalávalót”. Így a nadrág szárát a talpunk megtartja, ami így nem csúszik fel. Ez akár farmer esetében is alkalmazható (ha skinny fazon).

5. Hogy a hajunk csillogó és tiszta legyen

Ez a tipp elsőre talán furcsa lesz, de van olyan, amikor az állandó zselézéstől, hajlakkozástól, szilikonos termékektől úgy érezzük, a hajunk már sosem lesz egészen tiszta, akárhányszor is mossuk meg. Vagy éppen az olajos pakolás nem jön ki belőle teljesen (a ricinus például csodát tesz, de igen ragaszkodó fajta). Ilyenkor segít, ha egy adag samponhoz egy fél zacskó sütőport keverünk. Nagyon habzani kezd majd és többszörösére duzzad. Ezzel a habbal kell hajat mosni, ami minden lerakódott szennyeződéstől, olajtól, kosztól megtisztítja a hajat. Érdemes 2-3 havonta beiktatni egy ilyen alapos és maradéktalan tisztítást!

Mára ennyit a hasznos praktikákból, a következő résszel hamarosan jelentkezünk! :)

 

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások