9 hiba, melyet egy igazán vonzó nő sosem követ el

ápr. 17., 2016

9 hiba, melyet egy igazán vonzó nő sosem követ el

Ha nem is valljuk be, nőként titkon mindannyian azt szeretnénk, ha olyan kisugárzással bírnánk, hogy megálljon a levegő körülöttünk, forogjanak a fejek, ahová csak belépünk, s nők, férfiak egyaránt vonódjanak a bűvkörünkbe. Mennyivel egyszerűbb lenne az életünk, ha tudnánk, hogy azokat a talentumokat, amelyekkel rendelkezünk, megkétszerezi-háromszorozza velünk született kisugárzásunk, pozitív auránk. Ez nem rosszul értelmezett hiúság, sokkal inkább a mindenkinek megjáró egészséges magabiztosság, kellem, báj visszaigazolása lenne. Leszámolhatnánk az önértékelési problémákkal, nem hasonlítgatnánk folyton másokhoz magunkat, mert az a vonzerő, ami belülről jön, akadálymentesítené előttünk az utat.

De milyen is az igazán vonzó nő? A lifehack.org szerzője, Akash Gautam, 9 pontban határozta meg azokat a tulajdonságokat, melyek egy nőt ellenállhatatlanná tesznek.

1. Az igazán vonzó nő nem zaklat senkit

Az a nő, aki tisztában van a saját kvalitásaival, külső és belső értékeivel, soha nem fut senki után. Tudja, hogy bárki elismerésére ácsingózni nem más, mint időpocsékolás. A vonzó nő épp attól vonzó, hogy kezében tartja a saját életét, folyamatosan arra törekszik, hogy a lehető legjobb legyen, ám ezt magától értetődő természetességgel kezeli, s hagyja, hogy a környezete felfigyeljen rá. A magabiztos nő nem foglalkozik azzal, mit gondolnak róla mások, hisz saját életének teljessé tételével van elfoglalva.

2. Az igazán vonzó nő mindig ura az érzelmeinek

Az ellenállhatatlan nők soha nem keseregnek a szerelmi vagy emberi kapcsolataink kudarcain. Mindig uraik az érzelmeiknek. Sem időt, sem energiát nem pazarolnak arra, hogy benne ragadjanak sehová sem vezető szituációkban, melyek csak visszafejlődést, és nem építkezést jelentenek az érzelmi életükben. A magabiztos nő inkább mások támasza szükség esetén, mint vigasztalásra szoruló bőgőmasina.

3. Az igazán vonzó nő soha nem pletykál

Mivel nők vagyunk, ez a kitétel bizony komoly buktató az ellenállhatatlansági listán. Ám egy igazán magabiztos és ellenállhatatlan nő nem ragad benne a pletykamételyben. Mert a túl sok locsogás-fecsegés mindig drámát, feszültséget szül. A piti kibeszélés, értelmetlen szócséplés a kamasz csitrik sajátja, nem az érett nőké.

4. Az igazán vonzó nő nem vágyik folyamatos figyelemre

Egy magára valamit is adó nő nem posztol óránként szelfit magáról, s nincs jelen 0-tól 24-ig a "social media-ban". A szexis nőket mindig valami titok, valami elérhetetlenség lengi körül, környezetük nem tud minden csip-csup élettörténésükről. Őrzik sejtelmességüket, mellyel sokkal inkább felkorbácsolják a maguk iránti érdeklődést, mint az állandó Facebook-jelenléttel. Inkább kivívják a tiszteletet, mintsem könyörögjenek érte.

Egy igazi nő öntudatos, szerény, kedves és titokzatos

5. Az igazán vonzó nő soha nem adja fel magát egy kapcsolatban

Egy magabiztos nő soha nem úgy teremti meg párja boldogságát, hogy közben teljesen feloldódik a másik akaratában. A párkapcsolatában is megvan a saját önálló élete, önálló célokkal, ritmussal, szokásrendszerrel, és ezeket a partnere esetében is tiszteletben tartja. Azt vallja, hogy csak két erős, öntudatos, határozott ember képes harmonikus együttélésre.

6. Az igazán vonzó nőnek megvan a saját hobbija, saját szenvedélye

Egy magabiztos nő bizony szenvedélyesen küzd azért, hogy választott hobbijában a lehető legmagasabb szintre fejlődjön. Legyen az tánc, sport, művészet, arra törekszik, hogy a képességei szerinti legjobbat hozza ki magából, mert azt vallja, csak így van értelme bármibe is belekezdeni. Az ellenállhatatlan nők soha nem unatkoznak, és nem a telefonjukat nyomogatják egész nap. Szenvedélyüket át tudják ragasztani környezetükre is, ettől válnak igazán érdekessé.

7. Az igazán vonzó nő nagyon intelligens

Az intelligencia nem feltétlenül jelent kiemelkedően magas IQ-szintet. Sokkal inkább kimagasló érzelmi intelligenciát. Egy ellenállhatatlan nő épp attól ellenállhatatlan, hogy érti és érzi a világ és a benne élők működését, rezdüléseit. Magától értetődő bölcsessége élettapasztalatából és környezete folyamatos elemzéséből fakad. Egy tájékozott, magabiztos, önazonos nővel mélyreható beszélgetéseket lehet folytatni, mert kitűnő hallgatóságnak bizonyulnak, ráadásul minden helyzetre kiváló megoldási javaslataik vannak.

8. Az igazán vonzó nő mindig könnyed

Az ellenállhatatlan nő mindig könnyed, kecses és elegáns. Büszke nőiségére és azt vallja, a női lét olyan csoda, melynek megélésében nem szabad kompromisszumokat kötni. Nem a direkt külső megjelenés fontos, sokkal inkább az aura, a kisugárzás. Egy attraktív nő soha nem aggódik a fizikai hátrányai miatt, hanem előnyt kovácsol belőlük azzal, hogy azt hangsúlyozza magán, ami szép. Az ellenállhatatlan nők nagyon jól tudják, hogy az a „bizonyos plusz” nem a méregdrága ruhákon, sokkal inkább a magabiztosságon múlik.

9. Az igazán vonzó nő remek társalgó

Az ellenállhatatlan nők mindig megtalálják a hangot mindenkivel. Érdeklődésükkel, empátiájukkal képesek a legegyszerűbb emberrel is elbeszélgetni, ugyanakkor kiváló alkalmazkodóképességükkel hagyják kibontakozni a legmagasabb szellemi szférákban mozgó hiperértelmiségi csodabogarakat is. Nagyon jól tudják, mennyire fontos az emberi kapcsolatokban egy jó beszélgetés. Hisz ha valakit meghallgatnak, hagynak mesélni, az örökre a rajongójukká válik.

Természetesen a sor hosszan bővíthető még, ám összefoglalva: az igazán ellenállhatatlan nő tudja mennyit ér, tisztában van a saját képességeivel, de nem erőlteti rá magát senkire, viszont mindig ott van, amikor szükség van rá. Egyszerűen hangzik, de egy életen át tanulnunk kell ezt a fajta attitűdöt. Aztán vagy képesek vagyunk magunkévá tenni, vagy nem…

(Inspiráció: lifehack.org)

 

Vona-Szabó KrisztaVona-Szabó Kriszta

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások