A tested gyönyörű, ha táncolsz... (videóval)

ápr. 29., 2016

A tested gyönyörű, ha táncolsz... (videóval)

A tánc életöröm. Amikor táncolok, nem számít semmi más, csak a ritmus. Úgy érzem, a szívem együtt dobban a Föld szívével, csak a tánc van és én. Minden gond tovaszáll, végre nem agyalok, nem pörög az agyam a mindennapokon. Csak táncolok.

A tánc élvezet. Ha azzal az emberrel táncolsz, akit szeretsz, a szerelem ritmusa dobog a lábatok alatt. A földi lét csodája a szerelmesek tánca. Nem véletlen, hogy az állatvilágban is szerepet játszik, sok madár és emlős is tánccal keresi párját. Ennyire mélyen ösztönös tevékenység ez. A szeretkezés is tánc, csak épp vízszintben.

A tánc szabadság. Mindegy, hogy karcsú vagy dundi, alacsony vagy magas vagy, a tested gyönyörű, ha táncolsz. Kipirul az arcod, átjár a harmónia és a gondtalanság érzése. Szabad vagy. Csak táncolj! Egyedül, párban, vagy tömegben. Táncolj! Élvezd ezt a csodát, ami adatott!

Április 29-én ünnepeljük a nemzetközi táncnapot, 1982 óta, Jean G. Noverre francia balett-táncos emlékére. A Motiva együttes Tánc című videójával adjuk meg a módját, és pár percre feledkezzünk meg minden másról! Éljen a tánc!

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások