Boldog születésnapot, szorgalmas Szűzek!

aug. 28., 2017

Boldog születésnapot, szorgalmas Szűzek!

A Nap az évkörön belépett a Szűz jegyébe, ezzel előrevetítve a dolgos őszi teendőinket. Vizsgáljuk meg, milyenek is a jegy szülöttei, illetve akiknek több bolygója is ebben a csillagjegyben állt születésekor.

Uralkodó bolygójuk a Merkúr, ami a világos és racionális kommunikációt, a mindig tanulni és tudni vágyó ént jelenti. Habár az Ikrek jegyének is ura, itt a szellemi aktivitást és az alapos körültekintést fogja hozni a szülötteknek. Nagyon fontos életükben, hogy konkrét céljaik legyenek, hiszen nem szeretnek improvizálni. Inkább előre elterveznek mindent, kiszámolják az esélyeket, így éreznek kellő önbizalmat a megvalósításhoz. Munkájukban nagyon precízek, szeretik is azokat a feladatokat, ahol ezt az erényüket kibontakoztathatják. Ezért is érezhetik jól magukat könyvelésben, pénzügyi területen és minden olyan munkahelyen, ahol ellenőrizhetnek, számolhatnak. Az eszükben bíznak, és a racionális dolgokban hisznek. Nehezen követik szívük szavát, túl ingoványosnak találják az érzelmek tengerét. Ennek ellenére kitűnően megértenek másokat, szociális beállítottságuk miatt, bárki szívesen fordul hozzájuk tanácsért.

Kiemelkedően fejlett kritikai érzékkel rendelkeznek, minden apró hibát észrevesznek, még saját magukon is. Éppen ezért azonban örök elégedetlenek lehetnek, mindig kicsivel jobbra, többre, megfoghatóbbra vágynak a jelenlegi állapotnál. Azonban ez viszi őket előre. Jóindulatúak, habár sokszor előre látják a problémákat, másokban a szálkát, mégsem döngölnek senkit földbe, alapvetően békések. Inkább bezárkóznak, és teljesen közömbösen tudnak viselkedni ilyenkor.

Tökéletesen tisztában vannak szellemi fölényükkel, az önbizalmuk mégis könnyedén meginoghat. Mindent, amibe belefognak, makulátlanul szeretnének abszolválni, ami, ugye, majdnem lehetetlen, ezért ha sérelem éri őket, nem úgy alakulnak dolgaik, ahogyan eltervezték, akkor depresszióssá válhatnak. Érzékeny szervük a gyomruk, illetve az emésztésben részt vevő belső szerveik. Tipikusan rájuk jellemző, hogy stressz hatására nem tudnak enni, sűrűn látogatják a mellékhelyiséget. Tudatosan figyelhetünk testünk tüneteire, és segíthetünk némi feszültség levezetéssel magunkon. Az egészség nagyon fontos egy Szűz életében, odafigyel étkezésére, a bevitt tápanyagok vitamin- és kalóriatartalmára, a táplálékok származási helyére és módjára, a megfelelő mennyiségű testmozgásra.

Testalkatuk jellemzően vékony, megjelenésük igényes, de nem feltűnő. Szeretnek beleolvadni a környezetükbe, csak kiemelkedő intellektuális képességeikkel felhívni magukra a figyelmet. Öltözködésükben a konzervatív és komfortos ruhákat kedvelik, melyek nem akadályozzák a munkavégzést. 

Mivel Föld jegyről van szó, erős kötődésük van a természethez, két lábbal állnak a talajon és a biztonságot keresik. Anyagi javaikat folyamatosan gyarapítják, akár egy szorgos hangya, és gyakran előfordul, hogy megvonnak maguktól dolgokat. Nem fukarok, másokra szívesen áldoznak, csak hajlamosak belehelyezkedni a mártír szerepébe, olyankor úgy érzik, nekik csak kötelességeik vannak, és azok teljesítéséért nem jár önjutalmazás.

Érzelmeikben az elején hűvösek, túl racionálisak, nem mernek érezni, később azonban, ha partnerük bizonyítja, hogy számíthatnak rá, feloldódnak. Mivel a bizalom alapfeltétele egy kapcsolatnak, nem kultiválják a futó kalandokat.

Feladatuk mások szolgálata, ami a segítséget, a pontosságot, embertársaik megértését és támogatását jelenti. Mivel az eszük sosem hagyja őket cserben, nem szolgasorsra teremtettek, akiknek megmondják, mit és hogyan tegyenek. Habár az erkölcsi és egyéb szabályokat következetesen betartják és áldásnak tekintik a biztonságot adó korlátokat, nem szívesen hajtanak fejet egy náluk butább, agresszívebb diktátornak.

Mindannyian érezhetjük ezeket a tulajdonságainkat azon az életterületünkön, amelyet jelző horoszkópházunk kezdődik a Szűz jegyében. Itt képesek vagyunk a kemény és sokszor akár monoton munkára is, megfontoltak és kritikusak vagyunk.

Boldog születésnapot, kedves Szűzek! 

Szűcs-Szabó AnnaSzűcs-Szabó Anna

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások