Égesd le az ellenséged! - Olcsó és könnyű narancsbőr elleni krém házilag (recepttel)

márc. 24., 2016

Égesd le az ellenséged! - Olcsó és könnyű narancsbőr elleni krém házilag (recepttel)

Nem lehet egy életen át csirkemellen és brokkolin élni. Vagyis lehet, de meggyőződéssel állítom, hogy akkor az jelentős rizikófaktor a boldogtalan élethez. Lehet, hogy én nem vagyok mérvadó az ételszeretetemmel és a jelentősebb túlsúlyommal, de a környezetem igen. A családom, a barátaim és az ismeretlen emberek véleménye is egyöntetűen ugyanez.

A neten szörfözve látom, hogy még a fitneszmodellek is nutellát tömnek magukba versenyeik után. Elismerem, hogy ez egy drasztikus példa, de szemléltetni akartam, halandóként mindenki vágyik a bűnbeesésre, mindannyiunkat elcsábít nagy „ellenségünk”, a cukorra.

A cukor valóban nagy ellenség. Azon kívül, hogy borzalmasan egészségtelen, számos betegség okozója, még függőséget is okoz és a bőrünkön is nyomot hagy cellulit, azaz narancsbőr formájában.

Hogy mi is a narancsbőr? (Nyilván minden nő ezerszer hallott róla, de nem lehet elégszer ismételni.)

narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr alatti kötőszövetben található, kötőszöveti sövényekkel határolt lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrterületnek.

Természetesen a kialakulásában nemcsak a cukorbevitel játszik hatalmas szerepet, hanem a magas szénhidrátbevitel, a stressz, az ülőmunka, a mozgásszegény életmód, ezenkívül a terhesség is kiváltó oka lehet, valamint minimális mértékben a genetikánk is hibáztatható. Ami meg végképp roppant igazságtalan: szinte csak minket, nőket érint.

Biztatok mindenkit (magamat is, persze) az egészséges ételek fogyasztására, az aktív sportolásra, mert ezek a cellulit eltüntetésének alapkövei.

Az életmódváltás mellett számtalan módszer létezik a narancsbőr eltűntetésének elősegítésére. Testkezelések különböző fajtái és a testkezelő krémek.

A jövőben ezeket sorra bemutatom nektek, de a sort egy saját készítésű narancsbőr elleni krém elkészítésével kezdem.

Nagyon egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokat tartalmaz, kiváló hatású. Igaz, először rá kell áldozni 2-3 ezer Ft-ot, de sokáig elegendő, így mégis jóval olcsóbb, mint a csilliárdos drogériai társai.

Szükség lesz

  • egy flakon 250 ml-es natúr testápolóra (én illat- és színezékmenteset használok)
  • egy evőkanál kókuszolajra
  • 100 %-os natúr fahéjolajra és citromolajra.

Ügyeljünk arra, hogy a kókuszolaj folyékony állapotban legyen, de ne legyen túlhevítve, mert ebbe az olajba csepegtetjük a fahéj- és citromolajat. Ha az olaj meleg vagy forró lenne, az illóolajok elveszítenék a hatásaikat, nekünk pedig szükségünk van rájuk. Az egy evőkanál kókuszolajhoz csepegtessünk 8 csepp fahéjolajat és 8 csepp citromolajat, majd a testápoló krémmel keverjük össze, vagy flakontól függően rázzuk össze!

Figyelem!

Az illóolajok különböző erősségűek lehetnek, ha túl sok olajat csepegtetünk, égési sérüléseket okozhatnak. Legyünk megfontoltak és óvatosak, tartsuk be az arányokat!

A fahéj- és a citromolaj serkenti a vérkeringést, vérbőséget okoz és enyhe bőrpírt, ezáltal méregteleníti a szöveteket, fokozza a sejtek anyagcseréjét és a méreganyagok elszállítását.

Ezen illóolajokon kívül használhatunk még mentát, koffeint és akár porított gyömbért is.

Először érdemes egy enyhébb változatot elkészíteni, kipróbálni, és ha gyengének bizonyul, azután adagolni hozzá még illóolajat.

Ez a krém használható masszírozásra, de sportolás közbeni tekercseléshez is.

A tekercseléshez nem kell más, mint háztartási fólia. A kritikus területet kenjük be vékonyan az krémünkkel, és tekerjük körbe a fóliával. Kardió mozgás közben javaslom.

Sok sikert mindenkinek! Ne feledjük, mindjárt itt a nyár, göröngyös út helyett válasszuk a simát! ;)

Szabó JuditSzabó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások