Eper-tejszín mennyország pillanatok alatt, avagy az isteni panna cotta!

máj. 21., 2016

Eper-tejszín mennyország pillanatok alatt, avagy az isteni panna cotta!

Az egyik kedvenc desszertem receptjét osztom ma meg veletek. Ez az isteni, hófehér, édes, tejszínes csoda Olaszországból származik. Szinte bármilyen gyümölccsel tálalható, de talán eperrel a legfinomabb! Az eperszezon beköszöntével kihagyhatatlan finomság!

Hozzávalók:

  • 5 dl 30%-os habtejszín
  • 2 dl zsíros (min. 3,5%-os) tej
  • finomított, hófehér kristálycukor ízlés szerint
  • 20 dkg zselatinpor (vagy 4 zselatinlap)
  • 1 rúd vanília

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt kis-közepes lángon főzni, forralni kezdjük, beletéve a felhasított vaníliarúdból kikapart apró magokat. A rudat is beletesszük (de ezt később ki kell venni). Ha felforrt, a tetejére szórjuk a zselatint és feloldjuk benne. Ilyenkor máris sűrűsödni kezd. Belekeverjük a cukrot is. Formákba vagy poharakba szedjük és a lényeg, hogy hidegre kerüljön, tehát tegyük hűtőszekrénybe. Amikor hideg és megszilárdult, tálalható. Amennyiben kicsit pudingosabb, lágyabb marad, mint nekem, nem baj, mert az íze így is mesés.

Botmixerrel pürésített eperrel tálaltam.

Jó étvágyat! 

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások