Gyermekkori strandolások emlékére: csokihabos gofri

febr. 25., 2017

Gyermekkori strandolások emlékére: csokihabos gofri
Nem hiszem, hogy csak azért kell ennünk, hogy ne legyünk éhesek. Az étel íze, illata felidézhet csodás emlékeket, amiket jó újra átélni, vagy az élményét továbbadni családunknak. A gofri a gyerekkori strandolások forró levegőjét hozza elő, ahogy a húgommal vizes hajjal, lábunkat lóbálva, papírtálcáról faljuk az édes-habos finomságot. 
Az alapreceptet, mint ahogy szoktam, ismét átírtam. Így már bátran ehetünk belőle néhány darabbal többet. 
 
Hozzávalók:
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 5 dkg xilit
  • 2 dl tej 
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
 
Csokis hab:
 
  • 200ml 38%-os habtejszín
  • 3 teáskanál kakaópor
  • 3 teáskanál xilit
Elkészítés:
 
Az összetevőket jól összekeverem. Pihentetem. A tönkölybúzától sokkal sűrűbb lesz a massza, ezért pihentetés után még kicsit lazítok rajta egy kis tejjel. Előmelegített, kiolajozott gofrisütőben ropogósra sütöm a gofrikat. Hozzá csokihabot készítek. A tejszínt a többi elemmel jó kemény habbá verem és együtt tálalom.
 
Jó étvágyat kívánok! 

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Hozzászólások