Laboncz Edina

Laboncz Edina

Legutóbbi cikkek

Gumicukor? Lehet házilag, egészségesen is! (Felidéző)

Gumicukor? Lehet házilag, egészségesen is! (Felidéző)

Ízületi problémákkal kezdődött. Egy igazán finom megoldást találtunk erre. Gumicukor! A zselatin nagyon jót tesz az ízületeknek és a porcoknak, nagyobb mennyiségben is biztonsággal fogyasztható. tovább
A mák szerelmeseinek: markáns ízű máktorta (Felidéző)

A mák szerelmeseinek: markáns ízű máktorta (Felidéző)

A közelmúltban vendégségben voltunk. Ott kóstoltam ezt a máktortát.  Próbáljuk itthon kerülni a cukrot az étkezésünkben, úgyhogy a kapott receptet átírtam kicsit. tovább
Gumicukor? Lehet házilag, egészségesen is!

Gumicukor? Lehet házilag, egészségesen is!

Ízületi problémákkal kezdődött. Egy igazán finom megoldást találtunk erre. Gumicukor! A zselatin nagyon jót tesz az ízületeknek és a porcoknak, nagyobb mennyiségben is biztonsággal fogyasztható. Bár a legjobb gyógyszer szerintem a jó sűrű marhahúsleves, de ez a gumicsemege gyereknek felnőttnek kedvence lehet. Hogy felesleges cukrot se vegyünk magunkhoz, a legjobb megoldás házilag előállítani. tovább
A mák szerelmeseinek: markáns ízű máktorta

A mák szerelmeseinek: markáns ízű máktorta

A közelmúltban vendégségben voltunk. Ott kóstoltam ezt a máktortát. tovább
Tejfölös-mustáros sertéskaraj - Felidéző

Tejfölös-mustáros sertéskaraj - Felidéző

Mindennap főzök a családomnak. Nagy gondot fordítok arra, hogy változatosan és finomakat ehessenek. A mai recept az egyik kedvenc ebédjük. Gyorsan elkészíthető, ízletes és szaftos hús. tovább
Éttermi luxus otthon: hagymás rostélyos - Felidéző

Éttermi luxus otthon: hagymás rostélyos - Felidéző

Családi kedvencünk a hagymás rostélyos. Főként étteremben esszük, de néha rá tudnak venni a családtagok, hogy felkerüljön az otthoni étlapra is. Sajnos nem tudom megúszni bőgés nélkül. A hagyma az oka mindennek. Az egész húst be kell vele borítani. De nálunk ebből dupla mennyiség fogy. Sütés közben rájárnak a ropogósra, úgy eszik, mint más a chipset.   tovább
 Őszi padlizsánkrém - egyszerűbb, mint gondolnád!

Őszi padlizsánkrém - egyszerűbb, mint gondolnád!

A legfinomabb padlizsánkrémet Szovátán ettem a barátainknál. Egy autentikus, faszénen sült krémet sajnos nem tudok a saját konyhámban produkálni, de ez a változat is isteni. tovább
Örök klasszikus, de mindig imádjuk: brassói aprópecsenye (Felidéző)

Örök klasszikus, de mindig imádjuk: brassói aprópecsenye (Felidéző)

Megszámolni sem tudom, hányszor írta már le anyukám a brassói receptjét a húgomnak és nekem. Mindig elkeveredtek a cetlik valahol, de ma a kezembe került egy kis papírdarabkán. Amúgy is tanakodtam, mit főzzek ebédre a családnak. Úgyhogy brassóit eszünk, anya módra.tovább
Örök klasszikus diétásan: kókuszgolyó

Örök klasszikus diétásan: kókuszgolyó

Még mindig edzőtáborozunk. A kemény munkához hozzátartozik a megfelelő táplálkozás. Egyik kedvenc nasinkat készítettem el diétásan. A főteszternek nagyon ízlett.   tovább
Szilvalekvár minden nélkül

Szilvalekvár minden nélkül

Nagymamámtól kaptunk egy nagy vödör szilvát. Azt javasolta, hogy lekvárt főzzünk belőle. Valamilyen formában majdnem minden gyümölcsből teszünk el télire. Sokkal finomabb lesz majd az a szombat reggeli kalács, amikor felnyitom ezeket az üvegeket. Köszönjük, mama!tovább
Szénhidrátcsökkentett palacsinta, hogy ne maradjunk ki a jóból!

Szénhidrátcsökkentett palacsinta, hogy ne maradjunk ki a jóból!

Mindannyian aszalódtunk valahol ezen a tikkasztó héten. Nálunk egy edzőtáborban hősiesen helytálló gyerkőc méltó jutalma lett a szokásos hazavárós palacsinta. Sütés közben, ahogy folyt a hátamon a víz, ő járt az eszemben. Megérdemli! Így hát hősiesen helyt álltam én is a serpenyő mellett. :)tovább
Éttermi luxus otthon: hagymás rostélyos

Éttermi luxus otthon: hagymás rostélyos

Családi kedvencünk a hagymás rostélyos. Főként étteremben esszük, de néha rá tudnak venni a családtagok, hogy felkerüljön az otthoni étlapra is. Sajnos nem tudom megúszni bőgés nélkül. A hagyma az oka mindennek. Az egész húst be kell vele borítani. De nálunk ebből dupla mennyiség fogy. Sütés közben rájárnak a ropogósra, úgy eszik, mint más a chipset.   tovább
Méghogy nőknek nem való! Fröccskalauz forró estékre

Méghogy nőknek nem való! Fröccskalauz forró estékre

Készítettem egy fröccskalauzt néhány információból. Én a hosszúlépést kedvelem.tovább
Exkluzív reggeli maradékból: frittata

Exkluzív reggeli maradékból: frittata

Reggelire legtöbbször tojást eszünk. A frittata egy olyan tojásos lepényféle, amely ízesítését bárhogyan variálhatjuk. A hűtőnk tartalmából most egy ilyen verzió készült.  tovább
Megunhatatlan klasszikus: Hortobágyi húsos palacsinta

Megunhatatlan klasszikus: Hortobágyi húsos palacsinta

Állítólag ezt az ételt az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki egy magyar szakács. A hortobágyi nevet marketingfogásként adta. Elkészítése nagyon egyszerű: összevágott borjúpörkölttel töltött sós palacsinta. A palacsinta amúgy is fent van minden családban a kedvencek listáján. Egy hosszú útról hazatérőnek készítettük el meglepetésként a múlt hétvégén.tovább
Üdítő jégkrém házilag? Igen!

Üdítő jégkrém házilag? Igen!

Ebben a tikkasztó melegben nagyon jól esnek a hűs finomságok. Könnyedén készíthetünk "calippo" jellegű jégnyalókákat.   tovább
Vöröslencse mártogatós

Vöröslencse mártogatós

A mártogatósok minden évszakban igazi jolly jokernek számítanak. A lencse ezek közül is egyik személyes kedvencem.tovább
Guacamole házilag, filmnézéshez (Felidéző)

Guacamole házilag, filmnézéshez (Felidéző)

A minap estére lazítós filmnézést terveztem magunknak. Gyors, könnyű mozizós nasireceptet kerestem hozzá, hogy teljes legyen a kényeztetés. Guacamole-ra esett a választásom. Fő összetevője az avokádó. Eddig főleg salátákba és szendvicsbe tettem ezt a gyümölcsöt. Ezentúl azonban ezt a pikáns mártogatóst fogom az igazán jó filmek mellé készíteni. Egészséges és finom, ajánlom mindenkinek.tovább
Sonkás juhtúróval töltött gomba

Sonkás juhtúróval töltött gomba

A gomba minden időben szuper étel. A juhtúróval töltött változat pedig igazán pompás.tovább
Reformtócsni: nyugodtan eheted vacsorára is!

Reformtócsni: nyugodtan eheted vacsorára is!

Tájegységenként máshogy nevezik: tócsni, lapcsánka, macok, bodag... Én cizegeként tanultam meg anyukámtól. Eredetileg krumplival készült, de nálunk, a "szegények eledele", a burgonya, lassan már csak ünnepnapokon kerül terítékre. Helyettesíthető viszont egy kitűnő szezonzöldséggel, a cukkinivel. Lelkiismeretfurdalás nélkül ehetjük akár vacsorára is.  tovább