Hallgass a kutyádra - jelez, ha baj van! (Felidéző)

márc. 28., 2018

Hallgass a kutyádra - jelez, ha baj van! (Felidéző)

Ha valakinek volt már kutyája vagy macskája, tudja mennyire érzékenyek az állatok. Ugyanúgy tudnak rossz- vagy jókedvűek lenni, megérzik, hogy nekünk éppen milyen hangulatunk van. Feltételezések szerint a kutyák látják a szellemeket és azt is megérzik, ha valakinél közeledik a halál. Egyes kutatások szerint az ebek a következőket is megjósolják:

Földrengések

Egyes feljegyzések szerint a kutyák már az ókori Görögországban is elmenekültek Helice városából, mielőtt azt földrengés pusztította el. Hasonló jelenségről számoltak be Kínában is. Egyes szakemberek szerint az ilyenkor a légnyomásban bekövetkező változásokat érzik meg a kutyák, mások szerint a szeizmikus eltérésekre reagálnak.

Betegségek

A cukorbeteg vagy rákos embernek más az illata, mint az egészségesé. Ezt egy másik személy valószínűleg nem érzi meg, azonban egy kutya kifinomult szaglószerveivel igen. Ha kedvencünk huzamosan furcsán egy területre koncentrál testünkön, érdemes odafigyelnünk. Egy brit kutatásban részt vevő kutyák 93%-os sikerrel szagolták ki a páciensek vizeletéből a prosztatarák jelenlétét.

Rohamok

Egyes kutyáknak kifejezetten az a „hivatása”, hogy jelezze gazdájának, ha roham közeledik. A rohamérzékelő ebek képesek jelezni a roham beálltát, így a gazda sokkal jobban fel tud készülni az epilepsziás vagy hipoglikémás sokkra.

Várandósság

Pont ezt ne éreznék meg? A várandósság olyan hormonális változásokkal jár, amelyet négylábú kedvenceink könnyen észrevesznek. A babavárás sokszor hangulatingadozással, testünk átalakulásával jár, ezért a kutyák rögtön észreveszik, sokszor ilyenkor féltékenyekké válnak, mert tudják, hogy már nem ők az elsők.

Csodálatos lények, becsüljük meg őket!

(Cikkünk 2017. november 7-én jelent meg.)

Sinkovics SzilviaSinkovics Szilvia

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások