Hétköznapi luxus: pazar lazacvacsora

jan. 7., 2017

Hétköznapi luxus: pazar lazacvacsora

Korábban minden héten tartottunk egy halnapot. Karácsonykor a rántott harcsa után eldöntöttük, újra visszahozzuk ezt a szokásunkat. A halhús ugyanis rendkívül egészséges, fehérjében és vitaminokban gazdag. Az Omega-3 zsírsavak például a szívünkre és a keringésünkre vannak igen jó hatással. Ilyen tápanyagban gazdag hal az olajos húsú lazac. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Salátával kiegészítve pazar vacsora az egész család számára.

Hozzávalók:
 
  • fagyasztott bőr nélküli lazacfilé (személyenként két szelet)
  • citrom
  • frissen őrölt bors
  • vaj
 
Salátához:
 
  • vegyes friss saláta (bébispenót, endívia saláta, rukkola, római saláta, radicchio saláta)
  • egy kígyóuborka
  • 2-3 paradicsom
  • 3-4 póréhagyma
  • bazsalikom
  • feta
  • extra szűz olívaolaj
 
Elkészítés:
 
A lazacszeleteket kiolvadás után sózom-borsozom. (Ízlés szerint lehet még fűszerezni zúzott fokhagymával, kakukkfűvel.) Kb. 50 g vajat serpenyőben felforrósítok. Magasabb lángon 2 percig sütöm az egyik oldalt, majd óvatosan átforgatva, gyengébb lángon és lefedve még 4-5 percig a másik oldalt. Tálaláskor egy kifacsart citrom levével teszem még ínycsiklandozóbbá.
A vegyes salátákat és a felaprított a hozzávalókat egy jó nagy tálba teszem, meglocsolom olívaolajjal és összeforgatom. Jó sokat halmozok belőle a tányérra a hal mellé. A saláta is kaphat a citromléből. Az igazán finom vacsorát egy pohár száraz fehérbor tudja még felejthetetlenné tenni. 
Vigyázzunk magunk és a családunk egészségére! 
 
Jó étvágyat!

Laboncz EdinaLaboncz Edina

Hozzászólások