Hódítsunk okosan! - Kis útikönyv a férfi szívéhez (2.)

máj. 4., 2017

Hódítsunk okosan! - Kis útikönyv a férfi szívéhez (2.)

Folytatódik a sorozatunk. Mára hoztam még három férfitípusból egyet-egyet. Hódítsunk hát okosan!

Rák: 

A Rák férfiak a víz jegyűek közé tartoznak. Ők azok, akik szeretnek a háttérben meghúzódni, nem feltűnősködnek, nem szeretnek kihívóan viselkedni. Szeretik a finom, egzotikus ételeket, a virágillatot, a gyermekeket és a szerelem érzését. Nagyon szeretik a jókedvű, csinos, szép nőket, akik illatosak, ápoltak, nőiesen és érzékien öltözködnek. Érdekes az energiarezgésük. Előszeretettel kapcsolódnak a mi rezgéseinkre, tehát könnyen rájuk ragad a hangulatunk. Így nem árt, ha az életvidámságunk határtalan, mert ő az a típus, aki „belőlünk” él. Fontos neki a hűség és a jóság, az életesemények számon tartása. Képes halálosan megsértődni, ha a születésnapja feledésbe merül. Félénk, visszahúzódó természete miatt elvárja a kezdeményezést a hölgyektől, de mindezt finom módon. Biztosítani kell a vágyunkról, a szerelmünkről, a családcentrikusságunkról vagy épp arról, hogy készen állunk a családalapításra. Ezt mind finoman, diszkréten körülírva közöljük, mert hamar elmarjuk a tényszerű kijelentéseinkkel. A Rák férfiak gyűlölik a féltékenységet, ne is akarjuk őket féltékennyé tenni. A féltékenység felbukkanásával elveszíthetjük a bizalmát, ezáltal a biztonság érzését, és így akár őt is. A veszekedés távol áll tőle, szereti a sérelmeit magában elraktározni, sokáig csak nyel, aztán ha a pohár betelik, ránk zúdít mindent, ami számunkra csak emlék. Ha biztonságban érzi magát, sokat beszél, diplomatikusan érvel, kitűnő beszélgetőpartner. Akkor kezdjünk Rák férfivel, ha el tudjuk viselni változékony, hullámzó kedélyállapotát, és a veszekedések elkerülése végett jó az egyensúlyra törekvő képességünk.

Oroszlán:

Az Oroszlán igazi tüzes jegy. Szenvedélyes, életerős, hatalmas. Szereti az életet, ha tudja, akkor nagy kanállal habzsolja. Igazi pózőr, „középpont követelő”. Elvárja a folytonos bókolást, istenítést, szereti begyűjteni a dicséretáradatot.  Minden percben, minden időben csodálni kell, szavakkal, tettekkel. Neki ez a motorja, viszont cserébe mindenben számíthatunk rá. Soha nem hagy minket cserben, és mindig tartja a szavát. Imádja a társasági életet, a szép, dekoratív nőket, a csillogást és a humort. Hiú és egoista, sokszor zsarnokoskodó és lusta. Olyan nőre vágyik, akire büszke lehet, aki után 10-ből 9-en megfordulnak, aki tele van tettvággyal, életkedvvel, humoros és hűséges. A tökéletes is kevés neki, mivel ő is a tökélyre törekszik. Felejtsd el, hogy slamposan főzöd a bablevest, felejtsd el, hogy pólóban alszol mellette. Légy mindig kedves, feszes, illatos, ellenállhatatlan. Kevés dolog tüzeli fel jobban, mint az a tudat, hogy hatalmassága nélkülözhetetlen, hogy szükség van védelmezésére, támogatására. Nap mint nap meg kell hódítani, nem elég egyszer megszerezni. Utálja a slampos, panaszkodó nőket, sokáig nem is tart ki mellettük. Kreatív és optimista, nem fér össze az Oroszlán életszeretetet a negatív emberek energiáival. Az Oroszlán szívét könnyű megnyerni, viszont nagyon nehéz megtartani, hamar továbbáll, ha a társa alábbhagy az istenítéssel.

Szűz:

A Szűz férfiak csendesek, zárkózottak, szeretnek irányítani, mindenről tudni és mindenbe beleszólni, okoskodni. Fontos nekik a részletesség, a rend, a tisztaság, a szabályrendszer és szabálykövetés. A Szűz férfiak racionálisak és józanak, érdekes tulajdonságuk, hogy a velük ellentétes habitusú nőkhöz vonzódnak. Szeretik a tüzes, érzéki nőket, a fokozott képzelőerővel és könnyedséggel rendelkező démonokat. A Szűz férfi nem kifejezetten vadásztípus, az első lépéseket nekünk kell megtennünk felé. Szeret beszélgetni, a kezdetekben elégedjünk meg az intellektuális beszélgetésekkel, ne várjunk tőle szenvedélyes testiséget. Mivel számára sok fontos dolog a részletekben rejlik, így ügyeljünk a részletességre az öltözködésünkben, tartsunk mértéket a sminkben, a ruházatunkban, legyünk minden esetben pontosak. A pazarló, költekező életmód távol áll tőle, mindent igyekszik megteremteni a tiszta, rendes, takaros otthonához, de kétszer meggondolja, hogy mire költ. Otthonülő típus, szereti a gyermekeket, kitűnő apa válik belőle. Soha ne tegyük féltékennyé, mert nem harcol, nem veszekszik, nem drámázik a szeretett nőért, csak megbántódva és csalódottan továbbáll. Őszinte, becsületes emberek a Szűz férfiak, kissé hajlamosak a hipochondriára. Megértéssel, kedvességgel kell feléjük közelíteni.  A nő, aki Szűz férfit választ, jó, ha kitűnően fejlett kritikai érékkel rendelkezik, megértő, diszkrét és diplomatikus. Meghitt otthont teremt magának és a családjának a Szűz, boldogságot, de szenvedélymentes életet.

Szabó JuditSzabó Judit

Hozzászólások