Keletről fúj a tavaszi szél: zöldséges-szezámmagos csirkemell joghurtos tésztával

máj. 7., 2016

Keletről fúj a tavaszi szél: zöldséges-szezámmagos csirkemell joghurtos tésztával

Egy finom, könnyű tavaszi ebédet ajánlok ma figyelmetekbe. Keleties ízvilágú, harmonikus, könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • kevés kókuszolaj (más olaj is megfelel)
  • egy egész csirkemellfilé, kisebb darabokva vágva
  • két kisebb sárgarépa
  • zöldbab (ceruzabab), kb. 20-25 dkg, lehet fagyasztott
  • só, bors
  • fehér szezámmag
  • kevés víz

*

  • fusili tészta
  • görög joghurt (egy csomag tésztához kb. egy nagy pohárral)
  • só, bors, kevés szerecsendió.

Elkészítés:

A csirkemellet feldaraboljuk és az olajon megpirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, de tényleg nem kell rá sok (kb. egy csészényi elég), sózzuk, borsozzuk. A kisebb darabokra vágott sárgarépát rátesszük, majd 4-5 perc elteltével a zöldbabot és a szezámmagot is. Ha minden puha, ezzel el is készültünk. A tésztát kifőzzük és összekeverjük a joghurttal, fűszerezzük a sóval, borssal, csipetnyi őrölt szerecsendióval. Ebben az esetben a tészta biztosítja az ételünk szaftosságát, így a húsnak nem kell szaftosnak lennie.

Jó étvágyat kívánok!

Zigó JuditZigó Judit

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások