Könyörgöm, lányok! A leggings nem nadrág!

okt. 12., 2015

Könyörgöm, lányok! A leggings nem nadrág!

„Ősz húrja zsong, jajong, busong a tájon, s ont monoton bút konokon és fájón.” Ez jutott eszembe akkor, amikor azon kezdtem el gondolkozni, hogy megosztom veletek meglehetősen markáns véleményemet a leggings-használatról.

Merthogy itt az ősz, hűvös van, előkerülnek a sűrűbb szövésű leggingsek, s azzal a lendülettel fel is vesszük azokat. Ezzel eddig nem is lenne gond, de azt, könyörgöm, vésse már mindenki a fejébe, hogy a leggings tulajdonképpen egy harisnyanadrág! Gyakorlatilag a rosszullét kerülget, amikor meglátom egy lányon úgy, hogy bevág itt, bevág ott, mert ő nadrágként hordja! Hahó! Nem az! Az a lány tulajdonképpen mit gondolt, amikor elment otthonról? Egyáltalán belenézett a tükörbe? Mert nemcsak hogy átlátszik a bugyija, de elénk tárul a teljes narancsültetvénye vagy karfioltelepe is a combján meg a fenekén.

Mi is tulajdonképpen a leggings? Egy jó meleg harisnyanadrág, ami a hagyományosnál vagányabb, színesebb, más textúrájú, de mégis csak harisnyanadrág, amit szoknyák, ruhák, tunikák alatt szokás viselni. Még egyszer: szoknyával, ruhával, tunikával! Tehát a félreértések elkerülése végett: lelóg a felsőnk elöl is és hátul is, eltakarva azokat a bizonyos bevágásokat. És ha sikerült is ezt a problémát megoldani, még akkor is ott van egy-két buktató. Ha túl szoros a leggingsed, akkor az összes hibát megmutatja a lábadon, sőt, optikailag fel is erősíti azokat. Ugyanez a helyzet a fényes anyagú leggings-szel, amitől gyakorlatilag vaskos, tuskó vádlija lesz még a „legzergébb” lábú lánynak is.

Szóval csajok, legyünk egy kicsit körültekintőbbek és igényesek magunkkal szemben! Bátran hordjuk a leggingsünket, ami az optikai csalások miatt első körben sötét színben beszerezendő, de mindenképpen viseljünk hozzá olyan ruhadarabot, ami ápol és eltakar, legyen az egy hosszú ing, pulóver vagy szoknya. Ha pedig felveszünk hozzá egy csizmát (bokacsizma, térdcsizma, édesmindegy), feldobjuk az öltözékünket egy jól megválasztott sállal vagy bármilyen mutatós kiegészítővel, akkor nyert ügyünk van. Így már mindenki nyugodtan kiléphet az utcára. Leggingsre fel!

 

Szilvási Kassai-EszterSzilvási Kassai-Eszter

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások